Το “μαγικό” λεπτό του Σέρχιο Ράμος

875

Ήταν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και η Ρεάλ Μαδρίτης στις 24 Μαΐου αντιμετώπιζε στην Πορτογαλία την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία η έχθρα είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που έχει κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ίσως είναι και μεγαλύτερη, αλλά λόγω του ότι η Μπάρτσα είναι συνδιεκδικήτρια των τίτλων, αυτό κάνει το μίσος μεγαλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο. Αλλά σε επίπεδο “ιδεολογίας” η Ατλέτικο είναι πρώτη στη λίστα. Ο αγώνας γινόταν στο Στάδιο “Ντα Λουζ” μπροστά σε 60.000 θεατές. Ο Γοδίν για την Ατλέτικο βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του και ο προπονητής Σιμεόνε έκανε το παιχνίδι του. Έκανε το παιχνίδι του, με την ομάδα που έχει “πλάσει” ο ίδιος, η οποία είναι μαθημένη τόσο καλά στο να αμύνεται. Και τα κατάφερε τέλεια μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να ισοφαρίσει με τίποτα και ο τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ έδειχνε να πηγαίνει στην Ατλέτικο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρεάλ κάνει την τελευταία της απόπειρα για να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά από μία σέντρα, ο Σέρχιο Ράμος πετάγεται από το… πουθενά και σκοράρει. Η Ατλέτικο “παγώνει” και την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει λες και πήρε το ματς. Ο Ισπανός αμυντικός έγινε ο ήρωας του συλλόγου από εκείνη την ημέρα. Έγινε η σημαία της “βασίλισσας” της Ευρώπης, αφού ο αγώνας πήγε στην παράταση και μπήκαν ακόμα 3 γκολ για τη Ρεάλ. Ο Μπέιλ, ο Μαρσέλο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωσαν το “θαύμα” του Σέρχιο Ράμος που στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας “έκλεψε” τον τίτλο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον χάρισε στην ομάδα του.

Αν ρωτούσες τον Ισπανό στόπερ ποιο είναι το πιο “μαγικό” λεπτό της καριέρας του, θα σου απαντούσε με σιγουριά, αυτό της 24ης Μαίου του 2014. Όταν σκόραρε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έδωσε τότε τον δέκατο τίτλο Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το έχει πει άλλωστε και όχι μόνο μία φορά. Ο Ράμος εκείνη την ημέρα είχε αποδείξει ότι μπορεί να γίνει η σημαία της ομάδας της Ρεάλ. Μπορεί να γίνει ο αρχηγός της “βασίλισσας” της Ευρώπης και να έχει τη μόνιμη υποστήριξη των οπαδών. Αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε με κακό τρόπο. Αντίθετα… Συνέχισε να “βγαίνει” μπροστά όποτε η ομάδα του το χρειαζόταν. Όπως έκανε και στις 3 Δεκεμβρίου του 2016 στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”.

Το “Κλάσικο” ήταν 0-0 στο πρώτο μέρος με λίγες φάσεις. Η Μπάρτσα πατούσε καλύτερα στον αγώνα και αυτό ήταν φανερό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφαντος. Ό,τι έκαναν ο Μόντριτς και ο Μαρσέλο. Από την άλλη ο Σουάρες στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσε και κατάφερε να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια ο Νέιμαρ και ο Μέσι χάνουν τα άχαστα. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να συνέλθει… Και στο τέλος, σε ένα ματς που φαινόταν χαμένο και ότι η Ρεάλ δεν έχει τη διάθεση να το “κλέψει”, ο Σέρχιο Ράμος ξαναχτυπάει με κεφαλιά. Και ξαναγίνεται ο ήρωας. Αυτά είναι δύο παραδείγματα, αφού ο Ισπανός δεν έχει σκοράρει στο τέλος μόνο αυτές τις δύο φορές. Αλλά το λεπτό της 3ης Δεκεμβρίου του 2016 ίσως θα μπορούσε να προστεθεί στο πιο “μαγικό” του λεπτό. Δεν συγκρίνεται, αλλά ίσως το σκέφτεται μετά από πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή