Το κοινό… ντεμπούτο Μέσι και Μαραντόνα

352
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αναμφίβολα είναι οι δύο μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Έχουν καταφέρει τόσα πολλά και συγκαταλέγονται στους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο κόσμος τούς συγκρίνει, καθώς έχουν πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, παρότι ο ένας είναι άσος του παρελθόντος και ο άλλος μεταγενέστερος.

Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα είναι οι μεγαλύτερες μορφές στην ποδοσφαιρική ιστορία της Αργεντινής. Μπορεί να τους χωρίζουν… δεκαετίες, ωστόσο συνυπήρξαν για ένα διάστημα στην “αλμπισελέστε” και μάλιστα έκαναν μαζί και το… ντεμπούτο τους. Στις 28 Μαρτίου του 2009 ο Μαραντόνα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής, σε ένα σημαντικό ματς με τη Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010. Το άγχος του ήταν μεγάλο, αφού ήθελε να συνδυάσει την “πρώτη” του με μια καθοριστική νίκη. Για καλή του τύχη, είχε βασικό τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος άνοιξε το σκορ και παράλληλα τον δρόμο για την επικράτηση με 4-0.

Τώρα θα αναρωτιέστε τι… σόι ντεμπούτο έκανε ο Μέσι, αφού αγωνίζεται στην αντρική ομάδα της Αργεντινής από το 2005, όντας ο πρώτος της σκόρερ όλων των εποχών με 58 γκολ. Να σας πληροφορήσουμε ότι εκείνη τη μέρα ο Λιονέλ έπαιξε για πρώτη φορά με τον αριθμό 10 στη φανέλα! Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είχε αποσυρθεί, έτσι ελευθερώθηκε το νούμερό του, το οποίο βρήκε τον νέο κάτοχό του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή