Το γράμμα των Λατσιάλι στον Φέργκιουσον για τη συντριβή της Ρόμα!

941

Απρίλιος του 2007, 4 του μήνα… Η Ρόμα υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο- στο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τους Ρωμαίους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία-πλην ευάλωτη βέβαια- νίκη με 2-1 η οποία τους γέμιζε αυτομάτως με όνειρα και προσδοκίες για την υπέρβαση. Ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στο «Όλντ Τράφορντ», μία ακόμη συμπαγή εμφάνιση και η πρόκριση στους «4» δεν φάνταζε μακρινή.

Το πιστοποιούσε και η εμφάνιση μέσα στο «Ολίμπικο» καθώς πέραν των 2 γκολ, η Ρόμα είχε 13 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 9 εντός εστίας σε αντίθεση με τις 4 μόλις της Μάντσεστερ, οι 3 εντός στόχου.

Έξι ημέρες μετά (10 Απριλίου 2007) η Ρόμα ταξιδεύει στο Μάντσεστερ και το «Όλντ Τράφορντ» ωστόσο το όνειρο, όχι απλά σβήνει, αλλά μέσα σε 19 λεπτά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η Γιουνάιτεντ σκοράρει στο 11΄με τον Κάρικ, στο 17΄με τον Άλαν Σμιθ και στο 19΄με τον Ρούνεϊ και πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα έχει σκορ πρόκρισης. Η Ρόμα σοκαρισμένη και ανήμπορη καταρρέει. Δεν πρόλαβε να πάει στα αποδυτήρια και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 44΄γράφει το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στον επαναληπτικό του 2-1 της Ρώμης.

1613265_big-lnd

Η Γιουνάιτεντ έχει κι άλλο όμως… Δυστυχώς για τη Ρόμα και τους φίλους της ιδίως αυτούς που είχαν ταξιδέψει στην Αγγλία. Στο 49΄ο Ρονάλντο σκοράρει και πάλι ενώ στο 60΄ο Κάρικ διπλασιάζει κι αυτός τα τέρματά του για το 6-0. Η Ρόμα θα πετύχει το γκολ της τιμής στο 69΄με τον Ντε Ρόσι, ωστόσο ο Εβρά στο 81΄θα κλειδώσει το εμφατικό 7-1 (8-3 συνολικό σκορ στα δύο ματς) πνίγοντας τους Ρωμαίους στη ντροπή, την δυστυχία και την απογοήτευση.

https://www.youtube.com/watch?v=dN2Mx0nayWo

Τους Ρωμαίους είπαμε; Όχι όλους… Στην «Αιώνια Πόλη» ένα κομμάτι αυτής, το βορεινό… γιόρταζε και πανηγύριζε. Οι οπαδοί της Λάτσιο γιόρταζαν την συντριβή του μισητού εχθρού. Το έζησαν μέχρι το μεδούλι και το πανηγύρισαν έξαλλα, θαρρεί κανείς και η νίκη είχε προέλθει από τα πόδια των παικτών τους. «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι… φίλος μου» όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και οι Λατσιάλοι το απέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

lazio-supporters-wave-flags-during-a-dem

Τι έκαναν οι αθεόφοβοι; Όχι μόνο έστειλαν συγχαρητήριο γράμμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συγκεκριμένα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους παίκτες του, αλλά το συνόδευσαν κιόλας με ένα δώρο: 7 κιβώτια κόκκινο κρασί, όσα και τα γκολ που έβαλαν στην μισητή τους αντίπαλο, τονίζοντας πως αυτό το επίτευγμά τους πλέον, στέκεται δίπλα επάξια στα… μνημεία της «Αιώνιας Πόλης»!

Διαβάστε το γράμμα που είχε στείλει οι Λατσιάλοι στους «κόκκινους διάβολους»…

img_20170107_004016


Για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είμαστε φίλαθλοι της SS Lazio, της ιστορικότερης και ευγενέστερης ομάδας της Ρώμης και θέλουμε να σας συγχαρούμε για την αξιοσημείωτη εμφάνισή σας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Όλντ Τράφορντ» απέναντι στη roma (σ.σ. με μικρό γράμμα).

Όπως θα γνωρίζετε, το ντέρμπι της Ρώμης (SS Lazio – roma) είναι μεταξύ των πιο σφοδρών στον κόσμο και μπορεί κανείς να πει πως διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο. Επομένως το σφυρηλάτημά σας με 7-1 απέναντι στην δεύτερη ομάδα της Ρώμης, κέρδισε ήδη μία θέση στην ιστορία της «Αιώνιας Πόλης», δίπλα στα μνημεία τα οποία έχουν κάνει αυτή την πόλη φημισμένη παγκοσμίως.

Παρακαλούμε, δεχτείτε αυτό το δώρο μας, εφτά κιβώτια από το εξαιρετικό κόκκινο κρασί Chianti, για να θυμάστε αυτά τα 7 γκολ που σκοράρατε αλλά και ως μία επισύναψη φιλίας και ευγνωμοσύνης. Στην υγειά σας!

Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε σύντομα.

Οι φίλαθλοι της SS Lazio


* Για την ιστορία, αυτό το 7-1 αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μέχρι τότε είχε κερδίσει το 2000-05 για τους ομίλους την Φενέρμπαχτσε μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» με 6-2, ενώ ίδιο σκορ είχε φέρει και το 1998-99 με την Μπρόνμπι επίσης στην Αγγλία.

* Για την Ρόμα παραδόξως και προς θλίψη των φίλων της (και ευτυχίας των Λατσιάλι) το 7-1 στο Μάντσεστερ αποτελεί την πιο βαριά ήττα της… εκτός έδρας. Γιατί τέτοιο αποτέλεσμα έφερε και εντός. Τον Οκτώβριο του 2014 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε με 1-7 από το «Ολίμπικο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή