Η ιστορία… μίσους, του Γκάρι Νέβιλ

2242

Είναι κάτι πιο περίπλοκο από ένα απλό μίσος αυτό που νιώθει ο Γκάρι Νέβιλ για την Λίβερπουλ και τους οπαδούς της. Ο ποδοσφαιριστής που έπαιξε μόνο σε μία ομάδα σε όλη του την καριέρα ως δεξιός μπακ και αποτέλεσε έναν από τους πιο πιστούς στρατιώτες που έχουμε δει στην ιστορία του παγκοσμίου ποδόσφαιρου. Ο Νέβιλ έπαιξε μόνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και τα συναισθήματα που τρέφει για την ομάδα της Λίβερπουλ είναι πολύ περίεργα.

Διαβάστε αυτή την ιστορία και θα καταλάβετε:

Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2006. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε για την 23η αγωνιστική στο “Όλντ Τράφορντ” με την Λίβερπουλ. Το παιχνίδι ήταν 0-0 ως το 89’. Ο Νέβιλ σε εκείνο τον αγώνα είχε πολλά νεύρα. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ που βρισκόντουσαν στο “κόρνερ” του γηπέδου, του έβριζαν την μητέρα σε όλο σχεδόν το ματς. Έβριζαν και αυτόν φυσικά. Όπως σας είπαμε, ο Νέβιλ ήταν ένας στρατιώτης της Γιουνάιτεντ. Σκληρός παίκτης και πολλές φορές από το πολύ πάθος… ξέφευγε. Οι οπαδοί λοιπόν, επί 90 λεπτά σχεδόν έβριζαν τον ίδιο και την μητέρα του. Στο 89’ λοιπόν, η Μάντσεστερ κερδίζει φάουλ και ο Γκιγκς είναι πάνω από την μπάλα για να εκτελέσει. Ο Νέβιλ ήταν τρελαμένος και ο χρόνος είχε σταματήσει για αυτόν. Όπως έχει πει, περίμενε πώς και πώς να μπει ένα γκολ γιατί κάτι είχε ετοιμάσει. Ο Γκιγκς λοιπόν κάνε σέντρα και ο Φέρντιναρντ που ήρθε με φόρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Νέβιλ τρελάθηκε. Δεν είχε ετοιμάσει τίποτα τελικά για τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Και όταν η μπάλα κατέληξε γκολ, έτρεξε. Δεν ήξερε που πήγαινε. Και όπως είχε πει: “Πήρα φόρα, πανηγύρισα και λέω θα πάω σε αυτούς”. Πήγε λοιπόν στο “κόρνερ”. Χοροπηδάει, πιάνει την φανέλα, φιλούσε το σήμα της Γιουνάιτεντ και κουνούσε προκλητικά τα χέρια του. Μετά από αυτή την κίνηση του, ο Νέβιλ πλήρωσε πρόστιμο 5,000 λίρες. Όπως είχε πει: “Θα πλήρωνα 100 φορές ακόμα αυτό το πρόστιμο. Το να νικάς την Λίβερπουλ, είναι η καλύτερη μέρα της σεζόν, το να χάνεις είναι η χειρότερη. Τουλάχιστον για εμένα”, είχε δηλώσει.

Μετά από αυτή την κίνηση, πολλοί είχαν πέσει πάνω του να τον… φάνε. Τότε ήταν 30 ετών και όλοι έλεγαν ότι δεν είναι συμπεριφορά αυτή για έναν 30άρι. Και σε αυτό απάντησε όμως ο Νέβιλ. “Ναι δεν είναι συμπεριφορά. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα παιδιά. Αυτή είναι η μαγεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή