Το χατ τρικ του Κούρμπος μέσα στο “Καμπ Νόου”

365

Η Μπαρτσελόνα του Μπερντ Σούστερ το 1984 παίζει στη διοργάνωση του UEFA. Στη φάση των “32” κληρώνεται με τη Μετς από τη Γαλλία και το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας. Οι “μπλαουγκράνα” πάνε εκτός έδρας και νικάνε εύκολα με 2-4. Η πρόκριση τότε έμοιαζε σίγουρη, αφού ο επαναληπτικός ήταν στο “Καμπ Νόου”. Στις 3 Οκτωβρίου διεξάγεται ο επαναληπτικός και η Μετς πάει στην Ισπανία απλά για να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Και, κακά τα ψέματα, τι άλλο να έκανε έχοντας χάσει στην έδρα της με 4-2. Σε τι να ήλπιζε; Και πώς να σκεφτόταν κάτι διαφορετικό, αφού ο Καράσκο για την Μπάρτσα έκανε το 1-0 στο 33’ και η πρόκριση ήταν σίγουρη. Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ήταν η ώρα του Γιουγκοσλάβου, Κούρμπος. Του Τόνι Κούρμπος ή αλλιώς Ζβόνκο Κούρμπος!

kurbos10Ο τότε 24 ετών Κούρμπος, λοιπόν, ισοφαρίζει στο 38’ και η Μετς απλά παίζει για να “δειχτεί”. Ο Σάντσες ένα λεπτό αργότερα με αυτογκόλ κάνει την ανατροπή σε 1-2. Και το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας εφιάλτης για την Μπαρτσελόνα. Ο γεννημένος στο Μάριμπορ Γιουγκοσλάβος “σκυλιάζει” και στο 58’ κάνει το 1-3. Όλα έμοιαζαν πιθανά σε εκείνο το σημείο. Όμως και τότε η Μετς δεν περνούσε, αφού στην έδρα της είχε δεχτεί περισσότερα γκολ (4). Τα λεπτά περνούσαν και το ματς φτάνει στα τελευταία 5 λεπτά.

Όπου ήταν η στιγμή: Ο Λουκ Σόνορ παίρνει την μπάλα στα πλάγια. Ένας τύπος περίεργος για την εποχή. Με κοτσιδάκια στο κεφάλι. Βγάζει την πάσα στον Κούρμπος ο οποίος με προσποίηση γυρνάει 180 μοίρες και σκοράρει. Κάνει την ανατροπή και γράφει το 1-4, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως μία εκ των μεγαλύτερων ανατροπών. Καθώς δεν ήταν μόνο η ανατροπή στα 90 λεπτά, αλλά και η ανατροπή του πρώτου αγώνα στη Γαλλία (για την ιστορία η Μετς αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από την Ντιναμό Δρέσδης).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή