Το απίστευτο που έχει καταφέρει η Γιουβέντους

433
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πολύ χαλαρά, θα λέγαμε, αφού σε δύο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα όχι μόνο κατάφερε να πετύχει 3 γκολ, αλλά δεν δέχτηκε κανένα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τη Γιουβέντους, απέναντι σε μια μηχανή των γκολ κράτησε το μηδέν για πάνω από 180 λεπτά. Άλλωστε, αυτό είναι το μυστικό της φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που την έφερε μέχρι τα ημιτελικά και της δίνει την ευκαιρία να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Εσείς το ξέρατε ότι η “γηραιά κυρία” έχει να δεχτεί γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ για… 531 λεπτά; Ναι, καλά διαβάσατε! Οι “μπιανονέρι” έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τέρμα που δέχτηκε ο Μπουφόν ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2016, στην εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους επί της Σεβίλλης με 3-1! Έκτοτε, δεν έχει αναγκαστεί να ξαναμαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του: ούτε στο τελευταίο ματς των ομίλων (2-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), ούτε στη φάση των “16” με την Πόρτο (0-2, 1-0), αλλά ούτε και στα δύο ματς με την Μπάρτσα (3-0, 0-0).

Γενικότερα, στη φετινή διοργάνωση η Γιουβέντους έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις δύο φορές!! Η μία ήταν, όπως προαναφέραμε, με τη Σεβίλλη και η δεύτερη στο αμέσως προηγούμενο ματς με τη Λιόν στο Τορίνο (1-1). Στα υπόλοιπα ματς των ομίλων δεν δέχτηκε κανένα τέρμα!

Αναρωτιόμαστε ποιος θα μπορέσει να της βάλει γκολ και αν η καταπληκτική αμυντική λειτουργία της θα την οδηγήσουν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή