Την έχει πάρει από το χέρι ο Ζλάταν!

526
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τον είχε και την είχε βάλει στόχο εδώ και χρόνια… Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ένωναν τους δρόμους τους κάποια στιγμή, κι αυτή η στιγμή ήρθε το καλοκαίρι του 2016. Ο Σουηδός σταρ φόρεσε τα κόκκινα και αποτέλεσε ένα από τα μεταγραφικά μπαμ για τους “κόκκινους διαβόλους”.

Παρά τα πρώτα μέτρια έως κακά αποτελέσματα, η Γιουνάιτεντ πλέον παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και αγωνιστικής ανόδου, με 5 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει να γνωρίσει την ήττα από τις 3 Νοεμβρίου, όταν έχασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με 2-1. Προκρίθηκε στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ και ανέβηκε πολύ βαθμολογικά στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο δείχνει να βρίσκει τη συνταγή της επιτυχίας, ωστόσο το βαρόμετρο της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Ιμπραΐμοβιτς.

zlatan-ibrahimovic-golllzonyaaa_20160930_145028

Ο Ζλάταν έχει πετύχει 12 γκολ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, άλλα 3 σε Λιγκ Καπ και Κομιούνιτι Σιλντ, ενώ στο Γιουρόπα έχει σημειώσει άλλα 2 τέρματα. Συνολικά 17 φορές έχει ματώσει τα δίχτυα φέτος ο Σουηδός, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, αφού ποτέ ξανά δεν έχει πετύχει τόσα πολλά γκολ σε τόσες συμμετοχές μέχρι τα μέσα της σεζόν.

Εκτός αυτού, η συνεισφορά του “Ίμπρα” στα τελευταία τρία ματς της Γιουνάιτεντ είναι τεράστια. Στα παιχνίδια με Κρίσταλ Πάλας (1-2 εκτός), Γουέστ Μπρομ (0-2 εκτός) και Σάντερλαντ (3-1 εντός), συμμετέχει σε όλα τα γκολ της ομάδας του! Χρονολογικά αν τα πάρουμε, ξεκίνησε με ασίστ στον Πογκμπά και γκολ δικό του κόντρα στην Πάλας, νίκησε μόνος του με 2 τέρματα τη Γουέστ Μπρομ, ενώ στην τελευταία νίκη με τη Σάντερλαντ πέτυχε ένα γκολ και έδωσε την τελική πάσα σε Μπλιντ και Μιχιταριάν.

zlatan-ibrahimovic-manchester-united-572205

Κομβικός ο ρόλος του Ζλάταν στην πορεία των “κόκκινων διαβόλων” φέτος, τους έχει πάρει από το χέρι και δείχνει ότι είναι ο ηγέτης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή