Την Μπαρτσελόνα θα τη σέβεσαι. Την Μπαρτσελόνα!

340

Την Τετάρτη το βράδυ η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια. Είτε τη γουστάρεις αυτή την ομάδα, είτε τη… μισείς, οφείλεις να παραδεχτείς ότι οι “μπλαουγκράνα” έκαναν το απίστευτο.

Δεν είναι μόνο ότι γύρισαν το 4-0 του πρώτου ματς. Δεν είναι (επίσης) ότι πέτυχαν 6 γκολ. Αλλά είναι ότι κατάφεραν το 3-1 να το κάνουν 6-1. Δηλαδή, εκεί που είχαν το ματς στο 3-0 και ήθελαν ακόμα ένα τέρμα για να το στείλουν στην παράταση, δέχτηκαν γκολ και ήθελαν άλλα 3. Και τα έβαλαν… Με όποιον τρόπο και αν τα έβαλαν. Λίγη σημασία έχει.

Ωστόσο, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι η ασέβεια που έδειξε η Παρί. Και θα σας πω παρακάτω τι εννοώ.

Είναι το παιχνίδι 3-1 και η Παρί έχει ευκαιρίες για γκολ. Με τον Καβάνι συγκεκριμένα. Ο φορ των Γάλλων, όμως, αστοχεί. Και στο 85’, ο Ντι Μαρία βγαίνει τετ-α-τετ.

Μόνος του, φάτσα με το τέρμα και δίπλα του ο Καβάνι ελεύθερος. Και δεν του δίνει την μπάλα για το 3-2 και την πρόκριση. Αλλά περιμένει και θέλει να σκοράρει εκείνος. Στο τέλος στραβοπατάει και “πάπαλα” η ευκαιρία.

Αυτό δείχνει ασέβεια. Δείχνει ότι δεν σέβεσαι τον αντίπαλο και τον θεωρείς “τελειωμένο”. Δείχνει ότι στο μυαλό σου δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα αποκλεισμού.

Και όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα, ποτέ δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Καλή η Παρί, πολλά λεφτά έχει βάλει η διοίκηση, καλούς παίκτες έχει, αλλά όπως και να το κάνουμε, η Μπαρτσελόνα έχει φανέλα βαριά.

angel-di-maria-cropped_x76ygbrhgx1z1mlaxfb0iyaqx

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή