Τι… κρύβουν τα σήματα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

5414
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τα σήματα των αγγλικών ομάδων τα έχουμε παρατηρήσει όλοι, αλλά δεν ξέρουμε τι συμβολίζουν. Τι είναι ο πετεινός της Τότεναμ, ο διάβολος της Γιουνάιτεντ και το λιοντάρι της Τσέλσι; Διαβάστε το θέμα και θα καταλάβετε.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Τα σφυριά που έχει στο σήμα της η λονδρέζικη ομάδα συμβολίζουν το όνομα του συλλόγου, ενώ προστίθεται και η προέλευση της ομάδας με την αναφορά «London».

West_Ham_United_FC_logo.svg_

ΛΕΣΤΕΡ

Το σήμα της πρωταθλήτριας Αγγλίας συνδυάζει το διάσημο φυτό της περιοχής, τον Κόμη του Λέστερ, και το παραδοσιακό κυνήγι των αλεπούδων, που διεξαγόταν σε εκείνο το μέρος.

pC1vq2Ql

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Το παρατσούκλι «Άγιοι» φαίνεται από το φωτοστέφανο στην κορυφή του σήματος, το κασκόλ αποτελεί μνεία στους οπαδούς, το δέντρο και το νερό συμβολίζει το δάσος και τον ποταμό της περιοχής, ενώ το άσπρο λουλούδι είναι το οικόσημο της πόλης.

FC_Southampton.svg_

ΕΒΕΡΤΟΝ

Το σήμα της Έβερτον έχει έναν πύργο, που εκτιμάται ότι ήταν του πρίγκιπα Ρούπερτ και χρησιμοποιούνταν ως φυλακή. Η φράση που είναι γραμμένη στα λατινικά «Nil Satis Nisi Optimum» σημαίνει «Μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό».

Everton_FC_logo.svg_

ΤΟΤΕΝΑΜ

Ο πετεινός είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας. Λέγεται ότι μπήκε στο σήμα λόγω του ευγενούς του 15ου αιώνα Σερ Χάρι Χότσπερ, του οποίου οι υπήκοοι είχαν χωράφια στις εκτάσεις όπου χτίστηκε το πρώτο γήπεδο της ομάδας. Επίσης, λέγεται ότι στον Σερ Χάρι άρεσαν οι κοκορομαχίες.

519px-Tottenham_Hotspur.svg_

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Σίτι έχει από φέτος νέο σήμα. Το καράβι συμβολίζει τις εμπορικές συναλλαγές της ιδιοκτησίας. Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι το οικόσημο του Μάντσεστερ, ενώ οι τρεις μπλε ρίγες αναφέρονται στους τρεις ποταμούς: Ίργουελ, Μέντλοκ και Ιρκ.

Manchester_City_FC_badge.svg_

ΤΣΕΛΣΙ

Το σήμα των «μπλε» πήρε την τελική του μορφή το 2005. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι γενικότερα σήμα της Αγγλίας. Το λιοντάρι στο κέντρο υιοθετήθηκε από το οικόσημο του Κόμη του Κάντογκαν του 8ου, που διετέλεσε και ως πρόεδρος της Τσέλσι το 1981-82.

1024px-Chelsea_FC.svg_

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει στο σήμα της φλόγες και από τις δύο πλευρές, εις μνήμην των θυμάτων στην τραγωδία του Χίλσμπορο. Η θύρα στην κορυφή είναι του Μπιλ Σάνκλι, ενώ το πτηνό αναφέρεται στη μεσαιωνική εποχή και ήταν μυθικό πλάσμα στην περιοχή του Λίβερπουλ τον 20ό αιώνα.

LIVE_5396

ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άρσεναλ είναι γνωστή ως «κανονιέρηδες» και έχει να κάνει με την πρώτη ονομασία και τοποθεσία. Το κανόνι στο σήμα έρχεται από το Γούλγουιτς Άρσεναλ όπου φτιάχνονταν όπλα, συμπεριλαμβανομένων και των κανονιών, για τον αγγλικό στρατό.

Arsenal_FC.svg_

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Το πλοίο στο σήμα είναι ένα από τα οικόσημα του Μάντσεστερ, ενώ ο διάβολος αναφέρεται στον εμβληματικό προπονητή Ματ Μπάσμπι, που έκανε δημοφιλείς τους παίκτες του χρησιμοποιούμενος αυτό το παρατσούκλι.

dRU48WTz

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή