Τι κρατάμε και τι… πετάμε από το Euro 2016

93
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του και το iperiodico.gr κάνει τον απολογισμό. Τι θα θυμόμαστε για πάντα και τι θα ξεχάσουμε γρήγορα από τη μεγάλη διοργάνωση.


Η Πορτογαλία σήκωσε το τρόπαιο του Euro 2016 στη Γαλλία χάρη στο γκολ του Έντερ, που αγωνίζεται σε γαλλική ομάδα (Λιλ). Εμείς, όμως, κάνουμε μια συνολική εκτίμηση της φετινής διοργάνωσης και ξεχωρίζουμε την… ήρα από το στάρι, δηλαδή αυτά που θα μείνουν στη μνήμη μας και αυτά που θα σβηστούν άμεσα από τον… σκληρό δίσκο μας.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ:

  • ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΪΡΛΑΝΔΟΥΣ

Αναμφίβολα οι Ιρλανδοί και οι Βορειοϊρλανδοί κατέκτησαν επάξια και με μεγάλη άνεση το βραβείο των καλύτερων οπαδών του Euro. Οι μεν είχαν εμπνευσμένα και χιουμοριστικά πανό, όπως αυτό για τον φίλο τους που… έφαγε παντόφλα και δεν ήρθε μαζί τους στη Γαλλία, αυτό με τη Μέρκελ που… νόμιζε ότι οι Ιρλανδοί ήταν στις δουλειές τους (!) και αυτό για τις Σουηδέζες. Από την άλλη, τα… ξαδερφάκια τους έκλεψαν την παράσταση με την αξέχαστη διασκευή του τραγουδιού «Freed from desire» για χάρη του επιθετικού τους Γουίλ Γκριγκ («Will Grigg’s on fire)», ο οποίος όμως δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο. Μια ατελείωτη τρέλα στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, με χαρά και γέλιο, αλλά και συγκινητικές στιγμές, όπως αυτή που νανούρισαν ένα μωρό στο μετρό, διότι το είχαν ξυπνήσει με τα συνθήματά τους… ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ!

  • ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΑΛΙΑΣ

Μπορεί να μη μετέχουν σχεδόν ποτέ σε μεγάλες διοργανώσεις, φέτος όμως όχι μόνο πήραν μέρος, αλλά έδωσαν και ρεσιτάλ! Η Ουαλία, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, βγήκε πρώτη στον όμιλό της κόντρα σε Αγγλία, Ρωσία και Σλοβακία, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Πορτογαλία, έχοντας όμως αφήσει έξω Βόρειο Ιρλανδία και Βέλγιο. Από την πλευρά τους οι ψυχωμένοι Ισλανδοί έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου έχασαν για πρώτη φορά στο Euro από τη Γαλλία, έχοντας όμως αποκλείσει στη φάση των «16» την Αγγλία με 2-1! Πολύ καλό θέαμα και ωραία μπάλα και από τις δύο ομάδες.

Wales

  • ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και των ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Σάντος, οδήγησε την Πορτογαλία μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που δεν περίμεναν πολλοί, και σήκωσε κιόλας το βαρύτιμο τρόπαιο. Μπορεί η ομάδα του Ρονάλντο να μην έθελξε με την απόδοσή της και να πέτυχε μόλις μία νίκη σε 90λεπτο, αυτή στα ημιτελικά με την Ουαλία, όμως ο Σάντος παίρνει δικαίως τα εύσημα για την εξαιρετική πορεία και την τεράστια επιτυχία, κάνοντας, εκτός από τους Πορτογάλους, και εμάς τους Έλληνες περήφανους!

ÓÁÍÔÏÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ ÓÔÏ ÁÑÁÊÁÆÏÕ (ÌÏÕÍÔÉÁË 2014) SANTOS GREECE PRESS CONFERENCE AT ARACAJU (WORLD CUP 2014)

  • ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα γεγονότα του Νοεμβρίου στο Παρίσι ήταν ακόμα νωπά στη μνήμη όλων, οι τζιχαντιστές είχαν κηρύξει επίσημα ιερό πόλεμο με πρώτο στόχο τη Γαλλία και το Euro κινδύνευε να χτυπηθεί από τρομοκράτες. Ωστόσο τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλους τους αγώνες απέτρεψαν οποιαδήποτε σκέψη ή απόπειρα για φονικό χτύπημα.

promo289756757

  • ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Μπορεί στο γήπεδο να μη βλέπαμε σπουδαίο θέαμα, όμως οι σκηνοθέτες και οι φωτογράφοι μάς αποζημίωσαν με τις εικόνες από τις κερκίδες. Πολωνές, Σουηδέζες, Αλβανίδες και σύντροφοι παικτών μαγνήτισαν τα αντρικά βλέμματα και προσέφεραν αρκετό οφθαλμόλουτρο, στα… διαλείμματα από την παρακολούθηση των παιχνιδιών. Πάντα τέτοια, κορίτσια!

gomenes-albania4

ΤΙ… ΠΕΤΑΜΕ

  • ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΟ

Πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο τουρνουά λαμβάνουν χώρα τόσο εκτεταμένα επεισόδια. Τι πρώτες μέρες των αγώνων Ρώσοι και Άγγλοι δέρνονταν χωρίς αύριο στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, κυρίως της Μασσαλίας, στιγματίζοντας τη διοργάνωση. Από την άλλη, δεν έλειψαν και εθνικιστικά πανό, όπως αυτό των Αλβανών κατά της Ελλάδας, αλλά και των Τούρκων για τον νεκρό Σέρβο. Ντροπή…

thumbnail

  • ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΕΑΜΑ

Οπωσδήποτε δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαμε… Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε σε μεγάλο ποσοστό ήταν κακό, οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν κουρασμένοι από την εξαντλητική χρονιά, ενώ και οι σκοπιμότητες έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε να μη δούμε ωραία μπάλα και καλό θέαμα. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να αποζημιωθούμε…

england-supporters

  • ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες βρετανικές ομάδες, αυτή που είχε και τα μεγαλύτερα εφόδια για να πραγματοποιήσει καλή πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας, ήταν η Αγγλία. Όμως, η ομάδα του Ρόι Χόντζον απογοήτευσε τόσο με τα αποτελέσματα όσο και με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, έχοντας μάλιστα καλούς και ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ της, και δίκαια αποκλείστηκε μόλις στους «16» από την Ισλανδία. Του… χρόνου πάλι.

NICE, FRANCE - JUNE 27: l-r Jamie Vardy, Gary Cahill, Marcus Rashford, Joe Hart and Dele Alli of England show their disappointment after defeat during the UEFA Euro 2016 Round of 16 match between England and Iceland at Allianz Riviera Stadium on June 27, 2016 in Nice, France. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

  • ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΖΛΑΤΑΝ

Ένας σπουδαίος παίκτης, ένας αξεπέραστος γκολτζής και ένας απόλυτος σταρ είπε «αντίο» στην εθνική του ομάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο ηγέτης της Σουηδίας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, συμμετείχε στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά με την Εθνική του και δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την απογοητευτική εμφάνιση των Σουηδών που σημείωσαν μόλις ένα γκολ σε τρία ματς, και αυτό αυτογκόλ, κόντρα στην Ιρλανδία. Κρίμα, ρε Ζλάταν…

Sweden's captain Zlatan Ibrahimovic reacts during an international friendly soccer match between Norway and Sweden at Ullevaal Stadium in Oslo, Norway, June 8, 2015. REUTERS/Vegard Wivestad Grott/NTB Scanpix THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY. NO COMMERCIAL SALES. - RTX1FP3R

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή