Τι κάνουν τώρα οι βασικοί του τελικού του Μουντιάλ 1998;

2874

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ σας που να βρίσκονται τώρα οι βασικοί παίκτες που έπαιξαν στον τελικό του Μουντιάλ του 1998; Οι 11 της εθνικής Γαλλίας και οι 11 της αντίστοιχης της Βραζιλίας; Σας τους παρουσιάζουμε έναν έναν…

Φαμπιάν Μπαρτέζ

fabien-barthez

Ο Μπαρτέζ σταμάτησε το 2007 να παίζει ως τερματοφύλακας και από το 2008 έχει ξεκινήσει καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου τρέχει σε αγώνες. 

Ταφαρέλ

claudio-taffarel

Ο Ταφαρέλ σταμάτησε την μπάλα το 2003 και από τότε έχει ανοίξει γραφείο μάνατζερ. Επίσης έχει κάνει και τον προπονητή για… λίγο στην Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν θέλει να κάνει καριέρα ως προπονητής. 

Μπισέντ Λιζαραζού

bixente-lizarazu

Ο Μπισέντ Λιζαραζού αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2006 και έκτοτε ακολούθησε καριέρα στο ζίου ζίτσου, όπου έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής.

Τζούνιορ Μπαϊάνο

junior-baianoΜετά από 25 συμμετοχές στην Εθνική, ο Τζούνιορ Μπαϊάνο είναι τώρα πρώτος προπονητής στη βραζιλιάνικη ομάδα Σάντα Ελένα.

 Λιλιάν Τουράμ

lilian-thuramΟ Λιλιάν Τουράμ κρέμασε τα παπούτσια του το 2008 εξαιτίας προβλημάτων στην καρδιά και από το 2010 είναι πρεσβευτής της UNICEF κατά του ρατσιμού.

Aλνταΐρ

aldair
O Aλνταΐρ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στη Ρόμα και το 2003, όταν και έφυγε από την ομάδα, αποσύρθηκε τιμής ένεκεν η φανέλα με το νούμερό του (6).

Μαρσέλ Ντεσαγί 

marcel-desaillyΟ Μαρσέλ Ντεσαγί σταμάτησε την μπάλα το 2006 και εργάστηκε ως σχολιαστής στο BBC, καλύπτοντας μεγάλα τουρνουά όπως το Κόπα Άφρικα και το Euro 2008.

Ρομπέρτο Κάρλος

carlosΣτις 5 Ιουλίου του 2015 ο Ρομπέρτο Κάρλος προλήφθηκε ως προπονητής στην ινδική ομάδα Δελχί Ντινάμος. Κατά καιρούς ακούστηκε ότι θα αναλάβει πόστο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ κάτι.

Φρανκ Λεμπέφleboeuf

Ο Φρανκ Λεμπέφ μετά το ποδόσφαιρο πήγε στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού και τώρα δουλεύει στο ESPN και τον ραδιοφωνικό σταθμό του Μόντε Κάρλο.

Καφού

cafu

Ο Καφού αποσύρθηκε το 2008 και έφτιαξε δικό του ίδρυμα στη Βραζιλία, βοηθώντας παιδιά να πετύχουν το όνειρό τους στο ποδόσφαιρο.

Ντιντιέ Ντεσάμπ

shutterstock_didier-deschamps

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γαλλίας, οδηγώντας τη μέχρι τον τελικό του Euro 2016, όπου ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 1-0.

Ντούνγκα

shutterstock_dunga
Το 2006 ο Ντούνγκα ανέλαβε την εθνικής Βραζιλίας, κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα του 2007 (3-0 την Αργεντινή στον τελικό), απολύθηκε το 2010, ξαναπροσλήφθηκε το 2014, για να αποδεσμευτεί ξανά το 2016.

Εμανουέλ Πετίτ

emmanuel-petit

Σέζαρ Σαμπάιο

sempiao
Ο Σέζαρ Σαμπάιο είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει μάνατζερ, ωστόσο εργάζεται ως τεχνικός διευθυντής στην Παλμέιρας, στην οποία έχει αγωνιστεί ως παίκτης.

Κριστιάν Καρεμπέ

christian-karembeu
Το 2006 ο Κριστιάν Καρεμπέ αποσύρθηκε, εργάστηκε ως σχολιαστής στη γαλλική τηλεόραση και τώρα είναι σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης στον Ολυμπιακό.

Λεονάρντο

leonardo
Από το 2009 ο Λεονάρντο ακολούθησε καριέρα προπονητή σε Μίλαν και Γιουβέντους, χωρίς επιτυχία, ενώ αργότερα εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στέφαν Γκιβόρς

stephane-guivarch

Ο Στεφάν Γκιβόρς διετέλεσε σχολιαστής στο γαλλικό κανάλι Canal+, πριν ασχοληθεί με το εμπόριο στον χώρο της πισίνας…

Μπεμπέτο

bebeto

Από αρχισκόρερ της Βραζιλίας, ο Μπεμπέτο τώρα είναι νομοθέτης στην πόλη του Ρίο.

Γιουρί Τζορκαέφyouri-djorkaeff

Ο Γιουρί Τζορκαέφ έχει ιδρύσει δική του φιλανθρωπική οργάνωση, στην οποία έχει δώσει το όνομά του.

Ριβάλντο

mogi-mirim-esporte-clube

Ο Ριβάλντο είναι τώρα πρόεδρος και ιδιοκτήτης της βραζιλιάνικης Μοτζί Μίριμ.

Ζινεντίν Ζιντάν

shutterstock_zinedine-zidane
Τον Γενάρη του 2016 ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοινώθηκε ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ 5 μήνες μετά.

Ρονάλντο

shutterstock_ronaldo

Ο Ρονάλντο έχει μετοχές στον αμερικανικό σύλλογο Fort Lauderdale Strikers από τον Δεκέμβρη του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή