Η τεράστια ατάκα του Γιόχαν Κρόιφ

488

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει ποτέ από τα γήπεδα. Και μία εκ των μεγαλύτερων μορφών στην ιστορία του αθλητισμού. Ο λόγος για τον Γιόχαν Κρόιφ. Η τεράστια αυτή προσωπικότητα έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου του 2016, όμως άφησε παρακαταθήκη την τεράστια κλάση του, αλλά και την αντίληψή του για το ποδόσφαιρο, που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Τέσσερις ευρωπαϊκοί τίτλοι, τρεις Χρυσές Μπάλες, αμέτρητα γκολ και σπουδαία καριέρα σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ήταν το κάτι άλλο μέσα στο γήπεδο. Αέρινες κινήσεις, καθηλωτικές ντρίμπλες και υποδειγματικά τελειώματα συνέθεταν ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο, έναν θρύλο του αθλήματος, ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή και αθλητή. Εκτός βέβαια από το ταλέντο και τις ικανότητες, ο Κρόιφ έχει πει και πολλές ατάκες, που δείχνουν την κοσμοθεωρία του γύρω από τον βασιλιά των σπορ.

Τα λόγια του Ολλανδού ήταν πάντα πολύ σημαντικά. Όπως η παρακάτω φράση του.

“Το να παίξεις ποδόσφαιρο είναι το πιο απλό πράγμα. Το να παίξεις, όμως, απλό ποδόσφαιρο, είναι το δυσκολότερο”.

Και πράγματι, όταν έπαιζε, έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει το πιο δύσκολο πράγμα να φαίνεται απλό. Το σπάσιμο της μέσης, η πάσα ακριβείας και το εξαιρετικό τελείωμα φαίνονταν τόσο εύκολα, όσο τα έκανε ένας τέτοιος τεράστιος ποδοσφαιριστής. Ακόμα και όσοι δεν τον προλάβαμε, θα τον θυμόμαστε πάντα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα πρόσφερε στο αγαπημένο μας άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή