Τα πιο ακριβά διαμάντια του EURO!

458

Γράφουν οι Γιώργος Κονδύλης, Γιάννης Ζέρβας

Το Euro βρίσκεται σε εξέλιξη και πολλοί ποδοσφαιριστές προσπαθούν με τις εμφανίσεις τους να ανεβάσουν τις μετοχές τους και τις αποδοχές τους. Ωστόσο, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που ήδη κοστίζουν ένα… καράβι λεφτά. Τόσα πολλά χρήματα που δύσκολα μπορούν ανέβουν. Το iperiodico.gr σας παρουσιάζει μία δεκάδα παικτών που κοστίζουν συνολικά κοντά στο 1 δισ. ευρώ και ίσως μετά το τέλος της διοργάνωσης… απογειωθούν.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) 110 εκατ. ευρώ

ροναλντο110εκατ ευρω

Είναι ο σταρ του Euro 2016, ο πιο διάσημος και ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης. Αν και δεν ξεκίνησε καλά τη διοργάνωση, παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες και ποντάρεται πολύ για πρώτος σκόρερ. Ο Ρονάλντο, βέβαια, δεν αποχωρίζεται ποτέ το… υφάκι και το τουπέ του, κάτι που διαπίστωσαν και οι Ισλανδοί την πρώτη αγωνιστική. Το κασέ του είναι δυσθεώρητο και αποτελεί απαγορευμένο καρπό για πολλές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΪΛ (ΟΥΑΛΙΑ) 80 εκατ. ευρώ

μπειλεκατευρω

Συμπαίκτης του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ουαλός μεσοεπιθετικός, κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα των πιο ακριβών παικτών της φετινής διοργάνωσης που διεξάγεται στη Γαλλία. Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα στην εθνική Ουαλίας, είναι ο ηγέτης της και ο φυσικός αρχηγός της και με τα γκολ του θέλει να τη φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Η “βασίλισσα” ξόδεψε πριν χρόνια περίπου 100 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Τότεναμ και τώρα αρχίζει να κάνει απόσβεση…

  • Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής της εθνικής Αγγλίας και της Ιταλίας που να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Ίσως πρώτη φορά σε τελική διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έτσι;

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ) 75 εκατ. ευρώ

λεβαντοφσκιακριβοςeuro2016

Αλλος ένας επιθετικός της Μπάγερν συγκαταλέγεται στους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι… φονιάς εντός της μεγάλης περιοχής, πετυχαίνει εντυπωσιακά τέρματα και φτιάχνοντας το όνομά του στην Ντόρτμουντ, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μεταπηδήσει στο στρατόπεδο της μισητής αντιπάλου. Με την εθνική Πολωνίας κάνει θραύση και θέλει να “πληγώσει” και τους Γερμανούς συμπαίκτες του στην Μπάγερν…

ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 75 εκατ. ευρώ

mullerleftaakrivbos

Στη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσαμε να μη συναντήσουμε και παίκτες που ανήκουν στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Τόμας Μίλερ είναι σταθερή αξία για τους Βαυαρούς, αλλά και την εθνική Γερμανίας, είναι αξιόπιστη λύση για την επίθεση, σκοράρει ανελλιπώς και με όλους τους τρόπους και αποτελεί βαρόμετρο για τις ομάδες που τον έχουν στη σύνθεσή τους. Ο Γερμανός επιθετικός φιλοδοξεί, μετά το Μουντιάλ, να σηκώσει και το Euro με τα “πάντσερ”.

  • “Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, έχει στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή τους δύο πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του κόσμου… Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ καταλαμβάνουν την κορυφή”

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ) 70 εκατ. ευρώ

pogbakrivoslefta

Ο Γάλλος άσος της Γιουβέντους έχει κάνει εντυπωσιακό ξεπέταγμα και έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους. Είναι περιζήτητος, φυσικά λόγω του ταλέντου του και της θέσης που αγωνίζεται, αλλά οι “μπιανκονέρι” δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν, καθώς στηρίζουν πολλά στο παιχνίδι τους πάνω του.

ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (ΓΑΛΛΙΑ) 70 εκατ. ευρώ

griezmanlefta

Αναμφίβολα στους πιο ακριβούς παίκτες θα συμπεριλαμβανόταν και ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο φοβερός και τρομερός επιθετικός της Ατλέτικο συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία των “ροχιμπλάνκος” προς τον τελικό του Champions League με τα γκολ και την απόδοσή του, ενώ ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την εθνική Γαλλίας στο ματς με την Αλβανία, σκοράροντας με κεφαλιά στο 90′. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψήφιους για πρώτος σκόρερ του Euro 2016.

ΕΝΤΕΝ ΑΖΑΡ (ΒΕΛΓΙΟ) 65 εκατ. ευρώ

hazzzaaaardlefta

Προέρχεται από πολύ κακή σεζόν με την Τσέλσι, με συνέπεια να έχουν πέσει λίγο οι μετοχές του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Εντέν Αζάρ είναι φοβερός με την μπάλα στα πόδια, έχει απίστευτη τεχνική και θα μπορούσε να παίζει άνετα στις τρεις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Με την εθνική Βελγίου δεν ξεκίνησε καλά το Euro, όμως αναμένεται να ανεβάσει την απόδοσή του.

ΣΕΡΧΙΟ ΜΠΟΥΣΚΕΤΣ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 60 εκατ. ευρώ

bousqlefta

Να κι ένας αμυντικός! Ο Σέρχιο Μπούσκετς αγωνίζεται και ως χαφ, αλλά βγάζει το ψωμί του κυρίως για τις αμυντικές ικανότητές του στην Μπαρτσελόνα. Πάντως είναι έκπληξη που ξεπερνά άλλα σημαντικά ονόματα, όπως του Πικέ, του Ράμος ή του Πέπε…

ΚΟΚΕ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 60 εκατ. ευρώ

kokkeeeeeeleftaaa

Ο “εγκέφαλος” της Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να μπει στη δεκάδα των πιο ακριβών παικτών την τελευταία στιγμή, και όχι άδικα, καθώς έχει καταφέρει πολλά με τη μαδριλένικη ομάδα. Ο Τσόλο Σιμεόνε τον απογείωσε και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών πλούσιων συλλόγων. Δεν είναι εύκολο να παραχωρηθεί από την Ατλέτικο, αλλά με ένα ποσό που να αντικατοπτρίζει την αξία του, τίποτα δεν είναι απίθανο…

ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΥΙΝΕ (ΒΕΛΓΙΟ) 60 εκατ. ευρώ


debruinlefta

Αλλος ένας Βέλγος, μετά τον Αζάρ, που κοστίζει υπέρογκα ποσά… Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι 24 ετών κι ήδη έχει φτάσει σε τοπ επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει περιθώρια να βελτιωθεί κι άλλο και να εκτοξεύσει την καριέρα του. Αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας του Βελγίου και σημαντικό γρανάζι της μηχανής των “κόκκινων διαβόλων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή