Τα μυστήρια του ποδοσφαίρου!

1355

Κατά καιρούς έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά στον χώρο του ποδοσφαίρου, για τα οποία γνωρίζουμε μόνο φήμες. Όχι την πλήρη αλήθεια και κατά πως φαίνεται δεν θα την μάθουμε. Μυστήρια με ελέγχους ντόπινγκ και τιμωρίες, με δικαιώματα παικτών, με τσακωμούς και αψιμαχίες, με σκάνδαλα. Δείτε μερικά από αυτά όπως σας τα παρουσιάζει το iperiodico.gr!


  • ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ- Το περιστατικό με το παπούτσι

7917488football_151025b

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποτελούσε αναμφισβήτητα είδωλο στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά είχε μία τεταμένη σχέση με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πίσω στο 2003, μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο FA Cup, ο Σκοτσέζος προπονητής εξαγριωμένος πέταξε ή κλώτσησε ένα παπούτσι πάνω στον Ντέιβιντ Μπέκαμ το οποίο τον βρήκε δίπλα από το μάτι. Του έσκισε το δέρμα και χρειάστηκαν ράμματα. Κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι συνέβη στα αποδυτήρια, παρά μόνο τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και έχουν γραφεί. Ο Μπέκαμ πάντως, την επόμενη σεζόν μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

  • ΚΟΛΟ ΤΟΥΡΕ- Τα χάπια διαίτης

kolo-toure_1840664a

Το 2011 ο Κόλο Τουρέ είχε βρεθεί θετικός σε αντιντόπινγκ κοντρόλ που είχε υποβληθεί και η FA τον είχε τιμωρήσει με 6 μήνες αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση. Φαίνεται όμως, πως η εμμονή του Κόλο Τουρέ με το λίπος στην κοιλιά του τον είχε οδηγήσει να πάρει χάπια διαίτης που του είχε συστήσει ένας φίλος της γυναίκας του. Αποδείχθηκε όμως πως τα χάπια περιείχαν ουσίες οι οποίες θεωρούνται απαγορευμένες για τον λόγο ότι ανέβαζαν την βελτίωσή του. Ο Τουρέ αργότερα παραδέχτηκε ήταν ηλίθιο εκ μέρους του να πάρει τα συγκεκριμένα χάπια.

  • ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ- Η δεύτερη σύζυγος

posh-and-becks

Θυμάστε που το 2004 ο προσωπικός βοηθός του Μπέκαμ είχε πει ότι είχαν σπίτι τους μία σέξι οικιακή βοηθό; Για κακή τύχη της Βικτόρια η Ρεμπέκα Λος ήταν αρκετά όμορφη. Είχε υποστηρίξει πως είχε μία σύντομη σχέση με τον Μπέκαμ κι ακόμη ότι την αποκαλούσε κι ως «δεύτερη σύζυγό του». Η φήμη βέβαια δεν επηρέασε τον γάμο τους. Το ζευγάρι άλλωστε πολλές φορές έχει προκαλέσει τον φθόνο αρκετών.

  • ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ – Έλεγχος ντόπινγκ το 2003

Rio Ferdinand has a minor groin injury but would have been rested against Shakhtar Donetsk anyway

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ είχε «χάσει» τον Σεπτέμβριο του 2003 έναν έλεγχο ντόπινγκ και παρά το γεγονός ότι είχε περάσει από έλεγχο την επόμενη ημέρα, ανακοινώθηκε από την FA η τιμωρία του από τον Ιανουάριο του 2004 χάνοντας μάλιστα και όλο το Euro εκείνης της χρονιάς. Ο Φέρντιναντ είχε επιστρέψει τον Σεπτέμβριο το 2004 αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το μυστήριο παραμένει άλυτο, γιατί ο Φέρντιναντ «έχασε» τον έλεγχο που ήταν να υποβληθεί.

  • ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ – Τα δικαιώματα

1444904620-1a8f0d384490daa71fc8f83f41bc6fc9-600x411

Πίσω στο 2007, η Γουέστ Χαμ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.5 εκ. λιρών επειδή είχε επιτρέψει να κατέχουν τα δικαιώματα των Κάρλος Τέβες και Χαβιέ Μασεράνο δυο-τρεις πλευρές. Είχε αποκαλυφθεί πως τα δικαιώματα του Αργεντινού επιθετικού είχαν δανειστεί από την Γουέστ Χαμ από μία εταιρεία επενδύσεων που είχε αρχικά τα δικαιώματά του. Μία πρακτική που δεν επιτρέπονταν στη συνέχεια στο ποδόσφαιρο και τιμωρούνταν.

  • ΤΟΜΑΣ ΡΟΖΙΤΣΚΙ – Ο κρυφός εθισμός στα ναρκωτικά

Arsenal v Everton - Barclays Premier League

Το 2008, ο μέσος της Άρσεναλ τράβηξε την προσοχή των media για την φήμη που είχε ξεσπάσει αναφορικά με τον εθισμό του σε ουσίες. Στην πραγματικότητα ο Τσέχος είχε πιαστεί μεθυσμένος ένα βράδυ στην Πράγα, την προηγούμενη χρονιά του σκανδάλου, αλλά φάνηκε τελικά πως το πρόβλημα με τα ναρκωτικά υπήρχε και ήταν υπαρκτό. Ο Ροζίτσκι είχε τιμωρηθεί με 18 μήνες και ο Αρσέν Βενγκέρ προσπαθούσε να καλύψει τις φήμες που είχαν ξεσπάσει. Ακόμα, το όλο θέμα αποτελεί ένα μυστήριο.

  • ΡΟΝΑΛΝΤΟ – Ο τελικός του Μουντιάλ το 1998

ronaldo

Μία από τις πιο λυπηρές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο εφιάλτης που έζησε ο Ρονάλντο. Υπέστη μία επιληπτική κρίση με αποτέλεσμα να σωριαστεί πριν το παιχνίδι με τη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ πριν από 17 χρόνια περίπου. Το «φαινόμενο» είχε υποστηρίξει αργότερα πως είχε μείνει αναίσθητος για τρία με τέσσερα λεπτά. Όλοι τον είχαν κατηγορήσει για την απόδοσή του, αλλά κανείς δεν γνώριζε τι είχε περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή