Τα είδωλα του Μέσι και ο κορυφαίος Άγγλος γι’ αυτόν!

2004

Τους θρύλους της Αργεντινής που τον ενέπνευσαν συνεισφέροντας κατά κάποιον τρόπο στο να γίνει ο παγκόσμιος αστέρας σήμερα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Λιονέλ Μέσι.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα όχι απλά μίλησε για τα είδωλά του αλλά και για τον κορυφαίο Άγγλο που έχει αντιμετωπίσει, τον άνθρωπο με τον οποίο «κόλλησε» στη «Λα Μασία» αλλά και για τα κίνητρά του ώστε να συνεχίζει σε κορυφαίο επίπεδο.


«Φυσικά και θαύμαζα τον Μαραντόνα. Ήταν μία αληθινή έμπνευση για μένα. Επίσης όταν ο Πάμπλο Αϊμάρ άρχισε να εκτοξεύεται, πραγματικά απολάμβανα να τον παρακολουθώ».

lionelmessidiegomaradona-cropped_1mxfnqfuepmv611rtcal6qwdnq

1641722-34832295-2560-1440

Τα ποδοσφαιρικά είδωλα του 8 φορές πρωταθλητή Ισπανίας, λοιπόν, ήταν οι συμπατριώτες του -φυσικά Μαραντόνα και Πάμπλο Αϊμάρ- ωστόσο ο Αργεντινός σταρ κλήθηκε να απαντήσει και για τον κορυφαίο Άγγλο που έχει αντιμετωπίσει σε αυτήν τη 12ετή καριέρα του σε διεθνές επίπεδο.


«Όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη έχω αντιμετωπίσει πολλές βρετανικές ομάδες και έχω βρεθεί απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες, ωστόσο πάντα είχα έναν μεγάλο σεβασμό στον Γουέιν Ρούνεϊ. Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια και είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της γενιάς του».

wayne-rooney-manchester-united_3447230

Ο Μέσι άφησε την πατρίδα του σε ηλικία μόλις 13 ετών ώστε να ενταχθεί στη φημισμένη «Λα Μασία», την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε καθώς ήταν ένα παιδί μακριά από την πατρίδα του αλλά και για τον άνθρωπο που τον βοήθησε.


«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αφήσω την πατρίδα μου, αλλά γίναμε πολύ καλοί φίλοι με τον Σεσκ Φάμπρεγκας στη Μασία και μέχρι και σήμερα είμαστε πολύ καλοί φίλοι».

lionel_messi-cesc_fabregas

Ο Μέσι ρωτήθηκε στη συνέχεια για τα κίνητρα που βρίσκει ώστε να συνεχίζει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο αλλά και για το «μάθημα» αυτό που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια παίζοντας ποδόσφαιρο.


«Να κερδίζω τρόπαια για την ομάδα μου και τη χώρα μου. Γι’ αυτό δεν κοιτάω ποτέ πίσω στα όσα έχω καταφέρει. Θα το κάνω αυτό μόνο όταν αποσυρθώ. Για τώρα, έχει σημασία να κοιτάω μόνο μπροστά για να επιτύχω περισσότερα.
Το μάθημα είναι ότι σιχαίνομαι να χάνω. Δεν με επηρεάζει μόνο για λίγες ώρες μετά το παιχνίδι αλλά για πολύ περισσότερο. Δεν αντέχω το αίσθημα της ήττας. Πρέπει να κάνεις τα πάντα ώστε να σιγουρευτείς ότι τα έδωσες όλα, έκανες ό,τι χρειαζόταν για τη νίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή