Τα 5 ρεκόρ γκίνες που κατέχουν ποδοσφαιριστές

4555

Λένε ότι τα ρεκόρ είναι για να “σπάνε”, όμως, υπάρχουν και αυτά που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τα ξεπεράσει. Όπως τα παρακάτω.

Λιονέλ Μέσι (91 γκολ)

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 15: Lionel Messi of Argentina celebrates after scoring a goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Argentina and Bosnia-Herzegovina at Maracana on June 15, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images)

Ο Αργεντινός είχε μία φοβερή πρωτιά. Είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει σε ένα ημερολογιακό έτος να σκοράρει 91 γκολ. Ήταν το 2012 όταν με την Αργεντινή είχε σκοράρει 12 τέρματα και με την Μπαρτσελόνα 79! Έτσι ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε ο Γκερντ Μίλερ με 85 γκολ.

Πελέ (1279 γκολ)pele-pele

Πολλοί λένε ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχει υπάρξει ποτέ. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε για 22 χρόνια περίπου και σκόραρε 1279 γκολ, έχοντας γραφτεί στο ρεκόρ γκίνες. Μάλιστα έχει κερδίσει και 3 Παγκόσμια Κύπελλα και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να φτάσει τις επιδόσεις του.

Τζον Σαμούελσεν (κεφαλιά από τα 57 μέτρα)

Ήταν ένας αγώνας για την Νορβηγία μεταξύ της Οντ Γκρένλαντ και της Τρόμσο. Η Τρόμσο έχανε με 2-1 και στο τέλος προσπαθούσε για να φέρει το ματς στα ίσα και έτσι είχε μπει στην αντίπαλη περιοχή και ο τερματοφύλακας. Η Γκρένλαντ, όμως, κλέβει την μπάλα και ο Σαμούελσεν με κεφαλιά από τα 57 μέτρα περίπου σκόραρε. Είναι το πιο μακρινό γκολ με το κεφάλι που έχει σημειωθεί σε μεγάλη (επαγγελματική) κατηγορία και έχει γραφτεί στο γκίνες.

Ροτζέριο (τερματοφύλακας με 131 γκολ)ceni-615x400

Ήταν ο πορτιέρο της Σάο Πάολο για 23 χρόνια. Είχε 1237 συμμετοχές και 131 γκολ παρά την θέση του. Ο Ροτζέριο εκτελούσε με φοβερή αποτελεσματικότητα τα φάουλ και τα πέναλτι και έφτασε αυτό τον αριθμό των γκολ.

Τζαστ Φοντέιν (13 γκολ σε Μουντιάλ)fontaine1958

Ο Γάλλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας το 1958 σκόραρε 13 τέρματα στον θεσμό. Και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μετά από 58 χρόνια έχει πετύχει κάτι τέτοιο και δύσκολα θα σπάσει αυτό το ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή