Στον Ζλάταν δεν περνάνε αυτά…

2142
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τα πέναλτι είναι μια περίεργη ιστορία στο ποδόσφαιρο. Στην ουσία κανείς δεν θέλει πραγματικά να ζήσει αυτό το συναίσθημα της προσωπικής μονομαχίας μεταξύ του εκτελεστή και του τερματοφύλακα. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, μαζί με την τύχη και την πνευματική ετοιμότητα.

Ολοένα και περισσότεροι γκολκίπερ καταφεύγουν σε… κόλπα για να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλό τους. Τον κοιτάνε επίμονα, κουνιούνται πέρα δώθε, του μιλάνε ακόμα έτσι ώστε να του χαλάσουν το μυαλό, να τον εκνευρίσουν και να αστοχήσει. Κάτι τέτοιο επιχείρησε να κάνει και ο πρώην τερματοφύλακας της Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ, σε ένα ντέρμπι με τη Μίλαν το 2012, όταν οι “ροσονέρι” κέρδισαν πέναλτι και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς λίγο πριν από το ημίχρονο.

Όμως, απέναντί του ήταν ένας από τους τρελούς τύπους που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβτις λατρεύει να χτυπάει πέναλτι, όπως λατρεύει να έρχεται σε κόντρα με συμπαίκτες και αντιπάλους, οπότε τα παιχνιδάκια αυτά δεν τον επηρεάζουν καν. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας τον πλησίασε πριν την εκτέλεση και του μίλαγε γελώντας, με τον Σουηδό να μένει απαθής και να περιμένει το σφύριγμα του διαιτητή.

Πήρε φόρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η εκδίκησή του ήταν σίγουρη, αφού μετά τον πανηγυρισμό μπροστά από την εστία, στράφηκε στον Σέζαρ, τον έδειχνε με το δάχτυλο και κάτι του έλεγε με εκείνο το προκλητικό και τόσο… Ζλάταν ύφος του! Ο ίδιος αποκάλυψε μετά από εκείνο το ματς ότι ο πορτιέρο των “νερατζούρι” τον προέτρεπε να σουτάρει στο κέντρο της εστίας και μετά το πέναλτι αυτός του είπε ότι ήταν σίγουρο ότι θα σκοράρει.

690 690-1

Κρίνοντας από τους κατά καιρούς καυγάδες του Ζλάταν με αρκετούς συναδέλφους του, δεν είμαστε καθόλου πεπεισμένοι ότι ειπώθηκαν αυτά. Πιστεύουμε ότι ο διάλογος ήταν πιο έντονος. Εσείς τι πιστεύετε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή