Στη… λίστα του Ολυμπιακού ο Έντερ!

54
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ο χρυσός σκόρερ του τελικού του Euro 2016 συνδέεται έμμεσα με τον πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς αποτελούσε μεταγραφικό στόχο πριν από περίπου τρία χρόνια!


Καλός ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χρυσός ο Φερνάντο Σάντος, αλλά ένας είναι ο ήρωας των τελευταίων… ωρών στην Πορτογαλία. Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στον τελικό του Euro 2016, Έντερ, έχει κάνει τους πάντες στην ιβηρική χώρα να παραμιλάνε, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη ψάχνει να βρει ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο… άτεχνος επιθετικός που με το τέρμα του έκρινε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πρόκειται στην ουσία για μετανάστη από τη Γουινέα, καθώς οι γονείς του μετακινήθηκαν στην Πορτογαλία για μια καλύτερη ζωή. Ο 28χρονος επιθετικός έφτιαξε το όνομά του στην Μπράγκα, όπου έκατσε για τρία χρόνια (2012-15) και σε 60 συμμετοχές είχε 26 γκολ. Τότε ήταν που κλήθηκε και στην εθνική Πορτογαλίας.

eder-cropped_2xq35pw4b1q814x1ihachh4ua

Ωστόσο ο Έντερ συνδέεται έμμεσα και με… Ελλάδα, καθώς το 2013 φημολογούνταν ότι ήταν στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς η πορτογαλική εφημερίδα «Α Βola» ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός εξέταζε την περίπτωση του Πορτογάλου επιθετικού, της Μπράγκα τότε, ως αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου, για τον οποίο έρχονταν σωρηδόν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Μάλιστα, την ίδια πληροφόρηση είχε και η έγκυρη «L’ Equipe», τονίζοντας ότι η ρήτρα του Έντερ ήταν τότε στα 30 εκατ. ευρώ, κάτι που θα δυσκόλευε ενδεχόμενη μεταγραφή του στον Πειραιά.

Μπορεί ο Μήτρογλου να πουλήθηκε 2 μήνες μετά στη Φούλαμ, όμως η περίπτωση του Έντερ δεν προχώρησε για τους «ερυθρόλευκους», παρά το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα επέμεναν… Εντέλει το καλοκαίρι 2015 η Σουόνσι απέκτησε τον παίκτη με 5 εκατ. λίρες, έξι μήνες μετά παραχωρήθηκε δανεικός στη Λιλ, η οποία τον αγόρασε. Σίγουρα ο Έντερ θα είναι ο πιο… ανεπιθύμητος Πορτογάλος που αγωνίζεται στη Γαλλία, μετά την γκολάρα του στον τελικό, που στέρησε τον τίτλο από τους «τρικολόρ»…

160202_Eder

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή