Aυτός είναι ο Έρικ Γκριν του Ολυμπιακού!

400

Τι αναφέρουν οι Αμερικανοί αναλυτές για τον κόμπο γκαρντ του Ολυμπιακού – Τα «συν» και τα «πλην» του 25χρονου απόφοιτου του Βιρτζίνια Τεκμ μέσα από το scouting report!


Τα βλέμματα και η προσοχή σε λίγους μήνες, για τους φίλους του Ολυμπιακού, θα είναι στραμμένα πάνω στον Έρικ Γκριν. Τον παίκτη αυτόν που πρόσθεσαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ρόστερ τους ως την προοπτική αυτή, που θα κάνει τη διαφορά στα γκαρντ και κυρίως θα δώσει σκορ. Θα δώσει πόντους και θα ανεβάσει την επίθεση των Πειραιωτών, με ή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη!

Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το τελευταίο καθώς ο Ολυμπιακός αναζητούσε από την εποχή του… Έισι Λο, τον ιδανικό παρτενέρ, το αντίβαρο του Βασίλη Σπανούλη. Τον παίκτη αυτόν που θα απεγκλώβιζε τον αρχηγό με τις κινήσεις και τον τρόπο παιχνιδιού του, όταν θα βρίσκονται αμφότεροι στο παρκέ, αλλά και τον παίκτη αυτόν που θα απειλούσε την αντίπαλη άμυνα όταν ο αρχηγός της ομάδας θα κάθονταν στον πάγκο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι βρήκε τον ιδανικό στο πρόσωπο του Έρικ Γκριν! Επέμεινε αρκετά, υπέμεινε και τον «κέρδισε» με αποτέλεσμα να αποσπάσει την υπογραφή του.

Στις ΗΠΑ έχουν αφιερωθεί ουκ ολίγες αράδες για τον 25χρονο απόφοιτο του Βιρτζίνια Τεκ με τους Αμερικανούς αναλυτές να έχουν στοιχειοθετήσει το «scouting report» της Νο.46 επιλογής του ντραφτ το 2013 από τους Γιούτα Τζαζ. Πάμε λοιπόν τα δούμε…

arrow_red ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Στα «συν» του Αμερικανού περιλαμβάνεται φυσικά κάθε πτυχή της ικανότητάς του στο σκοράρισμα. «Ο Γκριν έχει κυρίαρχο παιχνίδι με πολλούς τρόπους να νικήσει την αντίπαλη ομάδα» περιγράφουν, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «είναι σε θέση να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και σε πιο δυνατά γκαρντ στην άμυνα».
  • Ο Γκριν, που ξεκίνησε ως κλασσικό πόιντ γκαρντ και στη συνέχεια έγινε κόμπο γκαρντ καλύπτοντας και το «1» και το «2», έχει τρόπους να δημιουργήσει χώρους για τον εαυτό του και καταστάσεις για σκορ.
  • Η ταχύτητα συγκαταλέγεται στο αγωνιστικό ρεπερτόριό του παίρνοντας πολλούς πόντους στο τρανζίσιον, όπως και ο καλός χειρισμός στη μπάλα, αλλά το σήμα κατατεθέν του είναι η ικανότητα στο σκορ. Τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και στατικά (44.7% στο σποτ απ σουτ) διαθέτοντας καλό release στη μπάλα (όπως φεύγει από τα χέρια του) και μηχανικό σουτ.
  • Βγαίνει επίσης καλά από τα σκριν ώστε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει κατευθείαν.
  • Όπως μάλιστα τονίζουν δύσκολα θα κοπεί πάνω στο σουτ καθώς έχει καλό άλμα αλλά επίσης σουτάρει με τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του.  
  • Του αρέσει να πηγαίνει στο ντράιβ όπου ή θα τελειώσει τη φάση με φλόοτερ (σ.σ. μεγάλη καμπύλη και ψηλά τη μπάλα) ή θα σταματήσει για τζαμπ σουτ.
  • Στην δημιουργία του βελτιώνεται συνεχώς και θα κοιτάξει να βρει είτε τον ελεύθερο στην περιφέρεια για το σουτ είτε αυτόν που θα ρολάρει μέσα στη ρακέτα, έχει αντίληψη και θεωρείται καλός πασέρ στο ανοικτό γήπεδο.
  • Είναι καλός και στο «πικ εν ρολ» αρκεί να έχει τους κατάλληλους συμπαίκτες να συνεργαστεί. 
  • Το μπασκετικό του iq, όπως αναλύουν, είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

arrow_topΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Φυσικά ο Γκριν, όπως και όλοι οι παίκτες, έχει και μειονεκτήματα.

  • Παρά το γεγονός ότι πιέζει καλά πάνω στη μπάλα, η άμυνά του μακριά από αυτή δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα όπως επίσης και στην αλλαγή στην άμυνα πάνω στους αντίπαλους σουτέρ.
  • Δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός και δεν ξεπερνάει με ευκολία όταν βρίσκεται στην άμυνα, το σκριν που θα του κάνουν για την αλλαγή.
  • Δεν καταφέρνει με αποτελεσματικότητα να κρατήσει τα αντίπαλα γκαρντ μακριά από το ζωγραφιστό όταν επιχειρήσουν το ντράιβ. Επίσης, η άμυνά του υστερεί και στο «αμυντικό πικ εν ρολ».
  • Όσον αφορά την επίθεση τώρα, δεν του αρέσει να πηγαίνει στην επαφή ενώ δεν χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι.
  • Μένει να αποδειχθεί η αντίδρασή του απέναντι σε ψηλότερους και πιο γρήγορους προσωπικούς αμυντικούς.
  • Η μικρή του ευρωπαϊκή εμπειρία. 

Αυτά αναφέρει το scouting report των Αμερικανών αναλυτών και μένει φυσικά όλα αυτά να τα δούμε στην πράξη. Επί του παρκέ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή