Ροναλντίνιο: Η συλλογή “θυμάτων” και το μοναδικό ρεκόρ

5356
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ένας μάγος της μπάλας, που με τα μαγικά του κατακτούσε τις καρδιές όλων των φιλάθλων. Κανείς δεν βρέθηκε που να τον αντιπαθεί, κανείς που να μην απολάμβανε τις κινήσεις του και φυσικά τα πανέμορφα γκολ, που καμιά φορά αψηφούσαν τους νόμους της φυσικής… Σε ποιον αναφερόμαστε; Μα φυσικά στον τεράστιο Ροναλντίνιο, τον ήρωα των παιδικών μας (και όχι μόνο) χρόνων, που μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο.

Γενέτειρά του το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, όπου ήρθε στον κόσμο στις 20 Μαρτίου του 1980. Μεγάλωσε σε πάμφτωχη οικογένεια και όπως όλα τα Βραζιλιανάκια, είχε όνειρο να γίνει μεγάλος και τρανός ποδοσφαιριστής. Η μπάλα ήταν προέκταση του ποδιού του από πολύ μικρός, όμως αυτός ήταν το κάτι άλλο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας του…

Το να αναφέρουμε ξανά τι έχει καταφέρει ο συγκεκριμένος στην τεράστια καριέρα του, είναι περιττό. Έχοντας περάσει από μεγάλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μίλαν και η Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ρόνι είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει κορυφαίους τερματοφύλακες, τόσο για τα εγχώρια πρωταθλήματα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε μερικούς από τους καλύτερους γκολκίπερ στον κόσμο.

Ποιοι είναι αυτοί; Μετρήστε ονόματα… Μπουφόν, Καν, Κασίγιας, Ντίντα, Λέμαν, Σίμαν, Φαν ντερ Σαρ, Τσεχ, Ταφαρέλ, Σέζαρ! Πάθατε ένα σοκ; Κι όμως, ο Ροναλντίνιο έχει σκοράρει σε όλους αυτούς και ίσως είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο! Αλλά μόνο ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, με τέτοιο ταλέντο και τέτοια σχέση με την μπάλα, θα μπορούσε να το κάνει.

18033301_772145156296192_1770485594039264451_n

Ο “Ρόνι” έκανε πράγματα που δεν μπορούσαν άλλοι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές. Πράγματα που έχουν γράψει ιστορία και παρότι ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του όταν παραστράτησε και άφησε σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο, προκειμένου να κάνει τη ζωάρα του, έχει αφήσει παρακαταθήκη σπουδαία ρεκόρ. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιρικός αστέρας που έχει κατακτήσει όλα τα σημαντικά τρόπαια που μπορεί να σηκώσει ένας ποδοσφαιριστής.

Ποιο είναι το όνειρο κάθε παίκτη; Να πάρει Μουντιάλ. Ο Ροναλντίνιο το κατάφερε το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Όπως και το Κόπα Αμέρικα το 1999, που αποτελεί διακαή πόθο κάθε Λατινοαμερικανού. Ούτε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του ξέφυγε, αφού το πήρε το 2005, όταν αντιμετώπισε μάλιστα και την Εθνική Ελλάδος. Άρα, όσον αφορά τα εθνικά του καθήκοντα, έκλεισε…

Πάμε παρακάτω; Ο Βραζιλιάνος πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2006 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, νικώντας στον τελικό την Άρσεναλ. Δεν θα μετρήσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα με Μπάρτσα και Μίλαν, ούτε τα Κύπελλα Ισπανίας, αλλά θα πάμε στο Κόπα Λιμπερταδόρες που πήρε το 2013 με την Ατλέτικο Μινέιρο. Όλα αυτά σε συλλογικό επίπεδο συνιστούν καταξίωση για κάθε ποδοσφαιριστή.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά είχε την τιμή να δεχθεί την κορυφαία ατομική βράβευση: τη Χρυσή Μπάλα. Το 2005 ο “μάγος” ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ολοκληρώνοντας μια… άφταστη συλλογή που θα ζήλευαν ακόμα και οι απόλυτοι σταρ, Μέσι και Ρονάλντο. Όμως, όπως και να το κάνουμε, Ροναλντίνιο είναι ένας και μοναδικός και δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με κανέναν άλλον…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή