Ρομπέρτο: Άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα και άλλος στην Ισπανία

585

Ο Ρομπέρτο αποχωρεί από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ισπανία. Σας παρουσιάζουμε τα πάντα για την καριέρα του, αλλά και το διαφορετικό… όνομα που έχει στην χώρα του απ’ ότι στην Ελλάδα.


Στην Ισπανία και την Εσπανιόλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρομπέρτο ο οποίος αποχωρεί από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τερματοφύλακας μετά από 3 έτη στην Ελλάδα επιστρέφει στην πατρίδα του, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα εκεί για εκείνον. Ο Ρομπέρτο στα 30 του πλέον, έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά μόνο σε μία στέριωσε ουσιαστικά. Στην Σαραγόσα, η οποία όμως είχε υποβιβαστεί το 203 και έτσι αποχώρησε αναγκαστικά.

Η ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έπαιζε στα τμήματα υποδομής και μόνο όταν υπήρχε πρόβλημα τιμωριών ή τραυματισμών ήταν στην αποστολή με την πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο ήταν στις 22/12/2005 με την Οσασούνα εκτός έδρας όταν η ομάδα του, η Ατλέτικο είχε ηττηθεί με 2-1. Το 2007 ο Ρομπέρτο δόθηκε δανεικός στην Ταραγόνα, η οποία ήταν στην δεύτερη κατηγορία. Αλλά και εκεί δεν στέργιωσε και έκατσε ένα έτος με την Ατλέτικο να του ανακοινώνει ότι δεν υπολογίζεται.

ΣΙΝΑΜΑ ΠΟΝΓΚΟΛ ΑΝΤΙ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Στη συνέχεια ο Ρομπέρτο πουλήθηκε στην Ουέλβα που ήταν ομάδα της πρώτης κατηγορίας με τους Μαδριλένους να έχουν κάνει «ντιλ» για τον Σιναμά Πονγκόλ. Δηλαδή ο Ρομπέρτο ήταν μέρος της συμφωνίας για να πάρει η Ατλέτικο τον Πονγκόλ. Στην Ουέλβα δεν αγωνίστηκε καθόλου, έχοντας συμμετοχές μόνο στο Κύπελλο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Και μετά από ένα έτος η Ατλέτικο πλήρωσε για να τον αποκτήσει και έτσι επέστρεψε ξανά έναντι 1.2 εκατ. ευρώ. Τότε είχε υπογράψει για 3 χρόνια και το 2009 έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα με 5-2. Λίγο καιρό μετά τραυματίστηκε και όταν επέστρεψε ήταν τρίτη επιλογή. Δεν ήταν καν στην αποστολή, έχοντας μπροστά του τον Ντε Χέα και τον Ασένχο. Έτσι την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην Σαραγόσα όπου πρόσφερε πολλά και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και να πάρει θέση βασικού έναντι του Καρίσο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Έτσι πήρε μεταγραφή με 8,5 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα, όπου έκατσε ένα έτος. Έπαιξε στο πρωτάθλημα 25 αγώνες, αλλά είχε συμμετοχές και στην Ευρώπη. Εκεί δεν έπεισε και άκουγε πικρόχολα σχόλιο συνεχώς από οπαδούς και δημοσιογράφους. Έτσι αποχώρησε και επέστρεψε στην Σαραγόσα με μεταγραφή περίπου στα 9 εκατ. ευρώ. Εκεί ήταν βασικός για 2 χρόνια και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά την τελευταία σεζόν η ομάδα του υποβιβάστηκε και αποκτήθηκε ξανά από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

periodico.gr:cms:roberto-periergi-kariera-epistrofes-ke-teleftea-efkeria

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Και ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού, ο οποίος το 2013 τον είχε αποκτήσει ως δανεικό και έπειτα από ένα έτος τον αγόρασε με 5,5 εκατ. ευρώ. Στον Ολυμπιακό έγινε ήρωας, ήταν βασικότατος και ειδικά τα πρώτα δύο χρόνια με τις εμφανίσεις του ανέβασε πολύ το πρεστίζ του. Σε Ευρώπη και Ελλάδα έμοιαζε ανίκητος. Μεγαλύτερες εμφανίσεις με Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ και Μπενφίκα την πρώτη του χρονιά.

MVP ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ

Μάλιστα στις 5 Νοεμβρίου του 2013 στο ματς με την Μπενφίκα είχε αναδειχτεί και κορυφαίος της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη στη νίκη με 1-0. Έτσι απάντησε στα πικρόχολα σχόλια που είχε ακούσει στο πέρασμα του από την Πορτογαλία. Από εκεί και πέρα αγωνίστηκε για 2 ακόμα έτη έχοντας καλή παρουσία και πλέον είναι έτοιμος για την επιστροφή του στην Ισπανία.

ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Πάντως ο Ρομπέρτο αγαπήθηκε απ’ όλους του φιλάθλους ακόμα και από αντιπάλους, αφού ήταν άριστος επαγγελματίας. Πλέον αναζητάει την καθιέρωσή του σε Ισπανικό σύλλογο και συγκεκριμένα στην Εσπανιόλ, ώστε να βλέπει την οικογένεια του (αυτό είναι και το πρόβλημα), αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΣΑΡΑΓΟΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή