Ραούλ στα ισπανικά σημαίνει… γκολ

393
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αν μας έβαζαν να σκεφτούμε ποιους ποδοσφαιριστές γουστάραμε στην παιδικά μας ηλικία, σίγουρα ο Ραούλ θα ήταν μέσα στα ονόματα που θα λέγαμε. Ο Ισπανός επιθετικός πραγματοποίησε μια τεράστια καριέρα, συνέδεσε το όνομά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μας έκανε να βαριόμαστε να τον βλέπουμε να σκοράρει, αφού στην καριέρα του πέτυχε πάνω από 300 γκολ…

Όλοι τον έχουν ταυτίσει με τη Ρεάλ, αλλά λίγοι ξέρουν ότι ο Ραούλ Γκονζάλες ξεκίνησε να παίζει μπάλα στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ήταν γέννημα-θρέμμα της ισπανικής πρωτεύουσας. Το 1994 μεταπήδησε στη “βασίλισσα”, όπου τον περίμενε μια υπέρλαμπρη πορεία. Ο 17χρονος φορ στις 29 Οκτωβρίου του 1994 έκανε το ντεμπούτο του με την άσπρη φανέλα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σαραγόσα δίνοντας ασίστ στον Ιβάν Ζαμοράνο. Πήρε τη θέση του Εμίλ Μπουντργακένιο στο ρόστερ των “μερένχες”, όντας ο πιο νεαρός παίκτης που παίζει στην Α’ ομάδα. Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, κόντρα στην… πρώην ομάδα του, Ατλέτικο. Η πορεία προς τη δόξα είχε μόλις αρχίσει…

Μόλις στα 26 του έγινε αρχηγός σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας καθιερώθηκε ως σημαία και παίκτης-σύμβολο. Με τη φανέλα των “μερένχες” ο Ραούλ σκόραρε 323 τέρματα σε 741 συμμετοχές. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει περισσότερα… Έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις φορές και είναι τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με 71 γκολ, πίσω μόνο από τον Κριστιάνο (105) και τον Μέσι (94).

Φαίνεται πως η Ρεάλ Σαραγόσα είχε σημαδιακό ρόλο στην καριέρα του Ισπανού γκολτζή, αφού στο γήπεδό της ο Ραούλ έπαιξε το πρώτο και το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της ομάδας που αγάπησε. Μάλιστα, σκόραρε κιόλας, στις 24 Απριλίου του 2010, από ασίστ του Ρονάλντο. Το παλιό και το καινούριο νούμερο 7 της “βασίλισσας”, σε μια συνεργασία που δείχνει την αλλαγή εποχής.

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από το “Μπερναμπέου”. Επόμενος σταθμός του η Σάλκε όπου συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να σκοράρει. Σε δύο χρόνια εκεί έκανε τους πάντες να τον λατρέψουν, τους πρόσφερε ένα Κύπελλο το 2011 και αυτοί απέσυραν τη φανέλα με το 7 ως ένδειξη τιμής. Στη συνέχεια έπαιξε για την Αλ Σαντ και τη Νιου Γιορκ Κόσμος και το 2015 κρέμασε τα παπούτσια του, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν αποβλήθηκαν ποτέ στην καριέρα τους!

Ραούλ Γκονζάλες: ένας πραγματικός αρχηγός, ένα γνήσιος γκολτζής, ένας αληθινός θρύλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή