Πού θα πας, ρε Τσόλο…

208
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες στο ποδόσφαιρο, τις οποίες, καλώς ή κακώς, έχουμε συνδέσει με συγκεκριμένες ομάδες. Για παράδειγμα, ο Φέργκιουσον έχει ταυτιστεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αρσέν Βενγκέρ με την Άρσεναλ, ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα, ο Τότι με τη Ρόμα κ.λπ.

Κάτι τέτοιο έχει γίνει και με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος μπορεί να έχει παίξει στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής σε πολλές ομάδες, ωστόσο ως προπονητής έχει συνδέσει το όνομά του με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που επανέφερε την ομάδα στο προσκήνιο, τόσο της Ισπανίας όσο και της Ευρώπης, αφού επί ημερών του η Ατλέτικο έζησε μέρες μεγάλη δόξας: 1 πρωτάθλημα Ισπανίας (2014), 1 Κύπελλο (2013), 1 Σούπερ Καπ (2014), 1 Γιουρόπα Λιγκ (2012), 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης (2012) και δύο τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ (2014, 2016).

Ο ίδιος έχτισε μια σκληροτράχηλη ομάδα, με μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού, η οποία αν και πουλάει τα αστέρια της κάθε τόσο, όλο και κάποια άλλα ξεφυτρώνουν και παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο. Μια ομάδα-μοντέλο, που έχει κερδίσει τον σεβασμό και τη συμπάθεια όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, και όχι μόνο. Ο Τσόλο ακούγεται για τους πάγκους πολλών ομάδων, με την Ίντερ να τον έχει προσεγγίσει πιο πολύ και τον ίδιο να σκέφτηκε τη μεγάλη αλλαγή, αλλά όλα δείχνουν ότι το συναίσθημα έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν πάει πουθενά, τουλάχιστον για την ώρα. Η Ατλέτικο είναι το σπίτι του και σε αυτό θα παραμείνει και τη νέα σεζόν. Και όπου τον βγάλει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή