Όταν η Γιουνάιτεντ έχασε τον Ροναλντίνιο και πήρε τον Κριστιάνο…

996

Ο Ροναλντίνιο έφτασε αρκετές φορές κοντά στο να αγωνιστεί στην Αγγλία και την Premier League, ωστόσο πάντα κάτι συνέβαινε και στο Νησί δεν είδαν τον Βραζιλιάνο «Μάγο». Κορυφαίες ομάδες έριζαν για την απόκτησή του, ωστόσο κανένα φλερτ δεν κατέληξε σε γάμο.


Τσέλσι (2007)

LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - AUGUST 19: Frank Lampard of Chelsea celebrates with his team mates after scoring an equalising goal from the penalty spot during the Barclays Premier League match between Liverpool and Chelsea at Anfield on August 19, 2007 in Liverpool, England. (Photo by Phil Cole/Getty Images)

Τον Αύγουστο του 2007, η “Daily Mail” έγραφε στο ρεπορτάζ της πως ο αδελφός και μάνατζερ του Ροναλντίνιο βρισκόταν σε συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα ώστε «εσπευσμένα» ο Ρόνι να μετακινηθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Βραζιλιάνος μην ξεχνάτε είχε αντιμετωπίσει με την Μπαρτσελόνα αρκετές φορές την Τσέλσι, στην ιστορία έχει περάσει φυσικά το γκολ του που ονομάστηκε «το σβήσιμο του τσιγάρου» και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήθελε επειγόντως να τον πάρει στο Λονδίνο. Οι διαπραγματεύσεις για τον τότε 27χρονο δεν προχώρησαν καθώς η Τσέλσι έδινε 56 εκατ. ευρώ ωστόσο η Μπαρτσελόνα ζητούσε 77 εκατ. ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα ο Ροναλντίνιο πήγε στη Μίλαν για… 24 εκατ. ευρώ.

Μάντσεστερ Σίτι (2008)

Manchester City manager Mark Hughes (R) congratulates Manchester City's Brazilian forward Robinho as he is substituted during their 6-0 victory over Portsmouth during their English Premier League football match at The City of Manchester Stadium in Manchester, northwest England on September 21, 2008. AFP PHOTO/PAUL ELLIS Mobile and website use of domestic English football pictures are subject to obtaining a Photographic End User Licence from Football DataCo Ltd Tel: +44 (0) 207 864 9121 or e-mail accreditations@football-dataco.com - applies to Premier and Football League matches (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)

Πριν περάσει η Μάντσεστερ Σίτι στα χέρια του ιδιοκτήτη από το Αμπού Ντάμπι και όταν στον προεδρικό θώκο βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, είχε κάνει μία προσπάθεια να πάρει τον Ροναλντίνιο, όταν ο Βραζιλιάνος ήταν κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα το 2008. Η “Daily Telegraph” ανέφερε τότε στα ρεπορτάζ της πως οι «πολίτες» πρόσφεραν περίπου 7 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ όσα έδωσε η Μίλαν, ωστόσο ρόλο στην τελική απόφαση έπαιξε και η επιθυμία του ίδιου του Ροναλντίνιο να αγωνιστεί στην Ιταλία, γι αυτό και απέρριψε την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι.
«Ο Ροναλντίνιο απέρριψε την προσφορά της Μάντσεστερ Σίτι, παρά το γεγονός ότι η προσφορά ήταν η διπλάσια απ’ αυτά που μπορούσαμε να δώσουμε» είχε πει ο αντιπρόεδρος της Μίλαν τότε Αντριάνο Γκαλιάνι.
Η Σίτι δύο μήνες αργότερα αγόρασε τον Μανσούρ ενώ εκτόξευσε το μπάτζετ της καταβάλλοντας 38 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για την αγορά του Ρομπίνιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2003)

58a5bf6673d4b8f061000004

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητούσε μία ηχηρή μεταγραφή. Το καλοκαίρι του 2003, με τον Ροναλντίνιο να έχει έναν χρόνο νωρίτερα πραγματοποιήσει σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρισκόταν κοντά στην απόκτησή του, ωστόσο η Μπαρτσελόνα μπήκε σφήνα και έκλεψε τον Ροναλντίνιο καταβάλλοντας 25 εκατ. ευρώ.
Ο Βραζιλιάνος είχε αποτελέσει «κλειδί» στην προεκλογική εκστρατεία των Σάντρο Ροσέλ και Ζουάν Πλάθα οι οποίοι διεκδικούσαν τότε την προεδρία της Μπαρτσελόνα.

«Πριν μου κάνουν προσφορά, με είχαν ρωτήσει αν θα ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα, όταν θα κέρδιζαν τις εκλογές και θα γίνονταν πρόεδροι. Είχα απαντήσει ναι», είχε πει ο ίδιος ο Βραζιλιάνος το 2014… «Ήμουν σχεδόν στον δρόμο για το Μάντσεστερ και έμεναν μόνο λεπτομέρειες, μέχρι που με πήραν τηλέφωνο. Αυτό έκανε τα πράγματα να αλλάξουν τάχιστα».

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2009 είχε παραδεχθεί πως αν ο Ροναλντίνιο είχε υπογράψει τότε, δεν θα είχε πάει στο Μάντσεστερ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Έτσι άλλαξε η ιστορία…

Νιούκαστλ (2003, 2007, 2016)

Alan Shearer (foreground) of Newcastle United runs towards the fans as he celebrates scoring the opening goal against Manchester United during the Premiership match at St. James' Park in Newcastle 23 August 2003. AFP PHOTO Adrian DENNIS == English premier league (EPL) pictures - 'no telcos, websites uses subject to description of licence with FAPL on www.faplweb.com' football league (fl) games - worthington cup - 'no telcos' == (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)

Την εποχή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε τον Ροναλντίνιο, το 2003, η Νιουκάστλ είχε μπει κι αυτή καλά και αυτή στο κυνήγι του Βραζιλιάνου. Οι «ανθρακωρύχοι» δεν φείδονταν χρημάτων τότε, καθώς είχαν σπάσει και το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής (νικώντας την Μάντσεστερ) με τα 18 εκατ. ευρώ που είχαν δώσει για τον Άλαν Σίρερ.
Ο Ροναλντίνιο μάλιστα είχε φωτογραφηθεί, να βγαίνει από νυχτερινό κλαμπ, μαζί με τον γιο του προέδρου της Νιούκαστ, μετά από ένα μίτινγκ είχαν μαζί και με τον αδελφό/μάνατζερ του Βραζιλιάνου.
Η Νιούκαστλ είχε φημολογηθεί πως είχε κάνει κίνηση και το 2007, όταν ο Λιονέλ Μέσι είχε ξεκινήσει να… λάμπει στην Μπαρτσελόνα, μόνο που η τιμή που είχε ακούσει από τους «μπλαουγκράνα» ήταν τεράστια.
Το 2016 ο Ροναλντίνιο είχε προταθεί στη Νιούκαστλ, ωστόσο οι υψηλές του οικονομικές απαιτήσεις, για τρίτη φορά, δεν έκαναν εφικτή τη μετακίνησή του στο «St James’ Park».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή