Πικρή αλήθεια: Οι τελευταίες ομάδες στην Λα Λίγκα, πιο ακριβές από τις κορυφαίες της Ελλάδας

1141

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 28/01/2017 έβλεπα τον αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Γρανάδα. Και πραγματικά έβλεπα ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Γρήγορο, με καλούς τεχνίτες, ωραίες σκέψεις, καλές πάσες, σε ένα ωραίο γήπεδο.

Η Γρανάδα είναι στον πάτο της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή και η Βιγιαρεάλ ψηλά, προσπαθεί να βγει στην Ευρώπη και αν μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Μπήκα στον “κόπο” να ψάξω ποιες ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού τη Λα Λίγκα και ποια είναι τα μπάτζετ της κάθε ομάδας. Γρανάδα, Οσασούνα και Χιχόν, είναι οι 3 ομάδες. Και παράλληλα, ήθελα να κάνω μία σύγκριση με την Ελλάδα. Θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Αυτές που “πέφτουν” στην Λα Λίγκα, κοστίζουν περισσότερο από τις ακριβότερες ομάδες της Ελλάδας

Ναι καλά διαβάζετε. Αυτές οι ομάδες που πέφτουν αυτή τη στιγμή (28/01/2017) στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ από τις πιο “πλούσιες” ομάδες της Ελλάδας. Αναλυτικά: Η Γρανάδα κοστολογείται με 56,36 εκατ., η Οσασούνα με 25 εκατ. και η Σπόρτινγκ Χιχόν με 39 εκατ. Αν τα κάνεις στο σύνολο αυτά τα ποσά, βγαίνει 120,36 εκατ.

Πάμε τώρα και στα δικά μας. Οι πιο ακριβές ομάδες στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Και μόνο η ομάδα του Πειραιά “σώζει” λίγο την κατάσταση που κοστολογείται με 50 εκατ. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχει σύνολο 33,53 εκατ. και ο Παναθηναϊκός 27,80. Σύνολο δηλαδή 111,33! Εννέα εκατομμύρια κάτω από τις ομάδες που υποβιβάζονται στην Ισπανία.

Σκέφτηκα αυτό το θέμα, έχοντας μία συζητήση “καφενειακή” που θα την έχετε κάνει σίγουρα: Τι θέση θα τερμάτιζε ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία;

*** Τα ποσά είναι σύμφωνα με το σάιτ transfermarkt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή