Παιδικά χρόνια… σκέτο δράμα!

1740

Δεν ήταν όλα ρόδινα στη ζωή τους και ιδίως στα παιδικά τους χρόνια. Πέρασαν δύσκολα, πολλές αντίξοες καταστάσεις, οικογενειακά προβλήματα, φτώχεια… Ναι, τώρα βγάζουν εκατομμύρια το χρόνο θαρρεί κανείς και η ζωή τους αντάμειψε. Τους το ανταπέδωσε. Πέτυχαν (και) σε πείσμα του εαυτού τους. Ώστε να ξεφύγουν, να καταφέρουν κάτι καλό στη ζωή τους.

Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, σε αρκετές περιπτώσεις, πέραν της φτώχειας και των προς το ζην που δεν είχαν, αρκετοί πέρασαν στιγμές που στιγμάτισαν τη ζωή τους. Πέρασαν πολέμους, σοβαρά ατυχήματα, οικογενειακά δράματα.

Το κέρδος των περισσότερων είναι πως δεν ξέχασαν από πού ξεκίνησαν. Σαφέστατα κάποιοι άλλαξαν τρόπους, έγιναν αλαζόνες, γεύονται υπερβολικά τη δόξα τους. Κάποιοι όμως κοιτάνε πίσω ώστε να μην ξεχνάνε τι ήτανε…

10. ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ- Μεγάλωσε σε εμπόλεμη ζώνη

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrates after scoring during the Spanish League football match Real Madrid CF vs RCD Mallorca at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 16, 2013. Real Madrid won 5-2. AFP PHOTO/ DANI POZO (Photo credit should read DANI POZO/AFP/Getty Images)

Ο 31χρονος πλέον Κροάτης άσος της Ρεάλ, δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μέσους του πλανήτη. Δεν έχει περάσει εύκολα χρόνια. Όταν ήταν 5 ετών ξέσπασε ο πόλεμος στην Κροατία για την απόσχιση και ο Μόντριτς μεγάλωσε σε εμπόλεμη ζώνη. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα για τον ίδιο στη συνέχεια, καθώς ο πατέρας του σκοτώθηκε από τις συγκρούσεις ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Δεν το έβαλε κάτω. Ακόμα και σε αυτά έπαιζε μπάλα ενώ δεν λύγισε όταν τον απέρριψε και η Χάιντουκ Σπλιτ σε παιδική ηλικία. Το πείσμα του και η επιμονή του τον δικαίωσαν…

9. ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ – Δεν είχε ούτε τα απαραίτητα

yaya

Ο Ιβοριανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της εξέλιξης και της προόδου ενός ποδοσφαιριστή που πάλεψε έχοντας ως μοναδικό όπλο τη θέληση και το πείσμα για να πετύχει. Στην ακτή Ελεφαντοστού δεν είχε ούτε τα απαραίτητα. Όχι παπούτσια για να προπονηθεί αλλά ούτε καν τα προς το ζην. Πάλεψε για το όνειρό του. ξεκίνησε από την Club ASEC Mimosas, πήγε στη συνέχεια στο Βέλγιο και την Beveren και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

8. ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ- Ο πατέρας του, τους παράτησε

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 26: Alexis Sanchez of Arsenal celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA Champions League Group D match between Arsenal and Borussia Dortmund at the Emirates Stadium on November 26, 2014 in London, United Kingdom. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)

Το ότι λένε αυτοί που τον γνωρίζουν ότι διαθέτει μία σπαρτιατική αγωγή και ακολουθεί ανάλογο πρόγραμμα δείχνει πολλά. Ο Χιλιανός δεν αρέσκεται στα πολλά, στην αίγλη και στα προνόμια της δόξας τώρα που μπορεί. Έμαθε από μικρός να ζει με τα λίγα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ποτέ δεν γνώρισε τον πατέρα του. Τους παράτησε λίγες ημέρες αφότου γεννήθηκε και η μητέρα του δούλευε καθαρίστρια σε ένα τοπικό σχολείο. Τον Σάντσες τον έλεγαν «Nino Maravilla» το οποίο σημαίνει σε μία ελεύθερη μετάφραση, αυτός που αναζητεί τον πατέρα του. Πρωτοξεκίνησε να παίζει μπάλα στους δρόμους καθώς όπως καταλαβαίνετε λεφτά δεν υπήρχαν για τρένο ή λεωφορείο για να πάρει στην προπόνηση.

7. ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ- Δεν του ταίριαζαν οι ακαδημαϊκές σπουδές

hi-res-cffd6c0ddd0739a9f623ecd88058398b_crop_north

Ο Αργεντινός μεγάλωσε σε μία φτωχή γειτονιά. Ο πατέρας του δούλευε σε εργοτάξιο άνθρακα ώστε να καταφέρει να βγάλει τα ως προς το ζην. Δεν του ταίριαζε το σχολείο και τα όνειρο για ακαδημαϊκές σπουδές, ωστόσο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο ποδόσφαιρο κατάφερε να βγάλει την οικογένειά του από τη φτώχεια.

6. ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΤΟ- Ούτε μία φωτογραφική μηχανή δεν άντεχαν

332767-samuel-etoo-celeb

Μεγάλωσε στην Ντουάλα μία πόλη του Καμερούν και ο πατέρας του εργάζονταν ως λογιστής. Καλή θέση για τις συνθήκες που επικρατούσαν ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τους απέφερε και χρήματα ώστε να έχουν μια άνετη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οικονομικά τους ποτέ δεν τους επέτρεψαν να έχουν μία φωτογραφική μηχανή. Ο Ετό έπαιζε στους δρόμους καθημερινά μπάλα μέχρι που  μία τοπική ομάδα τον πήρε και του έδωσε 130 λίρες την εβδομάδα ώστε να ξεκινήσει σιγά-σιγά το όνειρό του.

5. ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ – Σε ένα δωμάτιο με τα 7 αδέλφια του

archio-lipsis

Ο Μαραντόνα, στα παιδικά του χρόνια, μοιράζονταν ένα δωμάτιο με τα υπόλοιπα εφτά αδέλφια του. Όπως οι περισσότεροι έπαιζε μπάλα στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και πολλοί λένε ότι στα 8 του χρόνια ακόμα ξεχώριζε. Ένας κυνηγός ταλέντων τον είδε και τον ξεχώρισε πηγαίνοντάς τον σε μία τοπική ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλά… ιστορία.

4. ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ – Πατέρας αλκοολικός, χωρισμένοι γονείς

zlatan-1

Τι κρύβεται πίσω από την αλαζονική του συμπεριφορά λίγοι το γνωρίζουν. Ο Ζλάταν είχε έναν πατέρα αλκοολικό ενώ όταν ήταν ο Σουηδός σταρ 2 ετών μόλις, ο πατέρας του χώρισε τη μητέρα του. Όλη του η ιστορία κρύβεται σε μία του κουβέντα και μόνο: «Όλοι μιλούσαν άσχημα για μένα, μου φέρονταν σα σκουπίδι. Τώρα τρώνε τα λόγια τους. Αυτό είναι το τρόπαιό μου».

3. ΦΡΑΝΚ ΡΙΜΠΕΡΙ – Αυτοκινητιστικό ατύχημα και 100 ράμματα

hi-res-b59900cc9ac974e44b002b8f761c2711_crop_north

Σε ηλικία μόλις 2 ετών, ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Δεδομένου ότι ήταν σχεδόν βρέφος και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ο μικρός Φρανκ κτύπησε μπροστά στο παρμπριζ. Χρειάστηκε να κάνει 100 ράμματα στο πρόσωπό του, κάτι το οποίο είναι εμφανές ακόμα και τώρα. Η δύσκολη παιδική του ηλικία όμως και τα σημάδια στο πρόσωπο δεν τον κράτησαν πίσω. Έμαθε να πολεμάει για τα όνειρά του.

2. ΛΟΥΪΣ ΣΟΥΑΡΕΣ- Ξυπόλητος στους δρόμους

souares

Μεγαλωμένος στο Σάλτο στα βορειοδυτικά της Ουρουγουάης ο μικρός Λουίς Σουάρες με τα βίας είχε λεφτά για ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια. Για να μην του φθαρούν καθώς δεν υπήρχαν λεφτά για καινούρια, έπαιζε στον δρόμο ξυπόλητος και φορούσε στα παιχνίδια τα παπούτσια του.

1. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ- Ούτε κανονική στέγη δεν είχε…

ronaldocristiano

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένα κανονικό παιδί στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Ο πατέρας του ήταν κηπουρός αλλά δεν έβγαζε αρκετά για να χτίσουν το δικό τους σπίτι οπότε πέρασε αρκετά χρόνια με τη στέγη από πάνω του να είναι από κασσίτερο ενώ τα χριστουγεννιάτικα δώρα θεωρούνταν πολυτέλεια. Τώρα; Κερδίζει 70 εκατομμύρια το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή