Όταν ο Πάντος «έσβησε» τον Ρομπίνιο

1586
Ήταν 6 Νοεμβρίου του 2007 και ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έπρεπε να τεθεί αντιμέτωπη με παίκτες όπως οι Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρσέλο, Γκάγκο, Ντιαρά, Ρομπίνιο (82′ Σαβιόλα), Σνάιντερ, Ραούλ (82′ Μπαλμπόα), Φαν Νίστελροϊ. Και τα κατάφερε αφού μπόρεσε να αποσπάσει την ισοπαλία (0-0).
Μεγάλος αστέρι τότε για τη «βασίλισσα της Ευρώπης» ήταν ο Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν πραγματικός «ζογκλέρ» και μπορούσε να κάνει άνω-κάτω οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Τάκης Λεμονής επέλεξε τον Τάσο Πάντο για να τον ρίξει πάνω του. Να τον βάλει man to man και να τον μαρκάρει όσο θα αγωνιστεί.
Ο Πάντος μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.  Πέντε λεπτά είχε παίξει όλα κι όλα (αν εξαιρεθεί ο αγώνας του Super Cup με τη Λάρισα, όπου “έβγαλε” και τα 90 λεπτά), ως αλλαγή στη Βρέμη εναντίον της Βέρντερ στο “διπλό” με 3-1.
Και η απόφαση του Έλληνα τεχνικού ήταν ορθότατη. Πραγματικά, ο Έλληνας μπακ “έσβησε” τον Ρομπίνιο και δεν τον άφησε να κάνει το παραμικρό. Όσο αυτό ήταν δυνατόν. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη τη χρονιά, όπου αντιμετώπισε την Τσέλσι. Έτσι, ο “Παντούρου”, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, τέθηκε αντιμέτωπος και με άλλους μεγάλους σε αξία ποδοσφαιριστές.
Γενικότερα, ο Τάσος Πάντος ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν φημιζόταν για την τεχνική του. Αντιθέτως. Ήταν από τους παίκτες που είχαν ως μεγάλο “ατού” τη φυσική κατάσταση. Τρεξίματα, δύναμη και πάθος. Με αυτά τα στοιχεία έκανε καριέρα και μάλιστα πετυχημένη, μένοντας στον Ολυμπιακό από το 2003 έως το 201 και κατακτώντας 5 πρωταθλήματα.
Και με τη θέλησή του κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να κάνει πράγματα που δεν έκαναν παίκτες με πολλά περισσότερα προσόντα απ’ αυτόν, παίζοντας κόντρα σε μεγάλες ομάδες, σε μεγάλους αντιπάλους.
Πριν τον Ολυμπιακό, ο Πάντος ήταν στην Προοδευτική. Από το 1998 έως το 2003. Σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα, παίρνοντας λίγα λεφτά, όμως δούλευε τόσο σκληρά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
“Έμενα στην Κυψέλη. Πήγαινα στον Κορυδαλλό για προπόνηση με λεωφορείο και παπάκι πολλές φορές. Δεν είχα λεφτά να πάω για προπόνηση. Και μια μέρα, βρέθηκα στο Ρέντη, να μου έχουν αμάξι και να είμαι άνετος. Να παίζω Τσάμπιονς Λιγκ… Ευλογία Θεού. Η προσπάθειά μου έπιασε τόπο”, είχε πει κάποια στιγμή σε μια ομιλία του σε φοιτητές δημοσιογραφίας.
Και από τα λεωφορεία και το παπάκι, λίγα χρονιά μετά έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας “σβήσει” έναν από τους κορυφαίους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή