Όταν ο Φερνάντο Τόρες έμεινε στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

2062
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αρκετοί είναι οι Ισπανοί που έχουν παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και έχουν προσφέρει, ειδικά αν αυτοί είναι επιθετικοί. Κορυφαίος φορ από την Ισπανία που έγραψε ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Φερνάντο Τόρες, μια και με τις φανέλες δύο ομάδων πέτυχε 85 γκολ από το 2007 έως το 2014. Η αλήθεια είναι ότι ο Τόρες έφυγε ως αποτυχημένος από την Αγγλία, αφού το πέρασμά του από την Τσέλσι δεν ήταν το αναμενόμενο, δεχόμενος έντονη και δριμεία κριτική, διότι αγοράστηκε από τους “μπλε” αντί 50 εκατ. λιρών!

fernandotorresliverpoolvrealmadriduefamayh4fffm6nl

Ωστόσο το μεγάλο “μπαμ” το έκανε με τη φανέλα των “κόκκινων”, σκοράροντας ακατάπαυστα από τη πρώτη σεζόν που ήρθε, το 2007, από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ταίριαξε με τη Λίβερπουλ, κάτι που δεν έγινε με την Τσέλσι, οπότε αν και έφυγε από την Αγγλία ως αποτυχημένος, δύσκολα θα ξεπεράσει κάποιος άλλος Ισπανός τα 85 γκολ που έχει πετύχει ο Τόρες. Να σημειωθεί ότι αντιμετώπισε και πολλά προβλήματα τραυματισμών, κάτι που σημαίνει ότι δεν ξέραμε μέχρι πού θα έφταναν οι αριθμοί του…

Πάμε να δούμε τους υπόλοιπους Ισπανούς επιθετικούς με τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΣΑΝΤΙ ΚΑΘΟΡΛΑ

Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έχει πετύχει 25 γκολ μέχρι στιγμής, από το 2012 που πήρε μεταγραφή στους “κανονιέρηδες”. Δεν είναι σέντερ φορ, ωστόσο την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία σημείωσε 12 τέρματα συνολικά, βοηθώντας κάθε χρόνο την Άρσεναλ να πετύχει τους στόχους της.

Arsenal v Southampton - Premier League

ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΛΒΑ

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Βαλένθια μετακόμισε στην Αγγλία το 2010 για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι και με άξιους συμπαραστάτες, όπως ο Αγκουέρο, ο Γιάγια Τουρέ και ο Βινσέντ Κομπανί, κατάφερε μέχρι τώρα να σημειώσει 47 γκολ και να έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες και τα πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι “πολίτες”.

Manchester City v Leicester City - Premier League

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ

Είναι ίσως ο πιο καυτός Ισπανός που κυκλοφορεί στην Πρέμιερ, μέχρι τη σεζόν 2016-17, αφού αποχώρησε μετά από επιθυμία του Αντόνιο Κόντε. Ο Ντιέγκο Κόστα έπαιξε για τρία στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και έχει σημειώσει 52 τέρματα! Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Τσέλσι, ο Ισπανός τρέλανε τους πάντες πετυχαίνοντας 20 γκολ σε 26 συμμετοχές.

FBL-ENG-PR-HULL-CHELSEA

ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ

Φαίνεται ότι η Τσέλσι επιμένει… ισπανικά, καθώς ψωνίζει αρκετά από τη χώρα της Ιβηρικής. Ο Χουάν Μάτα παίζει πιο πίσω από τους άλλους της λίστας μας, όμως αυτό δεν τον έχει εμποδίσει από το να βάλει 47 γκολ με τις φανέλες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το 2011 μέχρι σήμερα.

Norwich City v Manchester United - Premier League

ΜΙΚΕΛ ΑΡΤΕΤΑ

Γενικά δεν σκοράρει πολλές φορές μέσα στη σεζόν, μια και αγωνίζεται στα χαφ, αλλά έπαιξε στην Αγγλία από το 2005 μέχρι φέτος, με τις Έβερτον και Άρσεναλ. Ο Ισπανός μέσος μετράει 42 γκολ και έχει γράψει τη δική του ιστορία στη διοργάνωση.

Arsenal v Aston Villa - Premier League

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ

Το 2004 πήγε στο Νησί για να παίξει με τα χρώματα της Άρσεναλ και πρόσφερε τα μέγιστα από άποψη σκοραρίσματος, ωστόσο το 2011 έφυγε για την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο το 2014 επέστρεψε για (ποια άλλη…) την Τσέλσι… Έχει πετύχει 47 γκολ συνολικά.

Chelsea v Leicester City - Premier League

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή