Όταν ο Μπουφόν έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ…

806
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2016-17 μεταξύ της Μονακό και της Γιουβέντους, ο Tζιανλουίτζι Μπουφόν συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση. Μάλιστα κράτησε το μηδέν για άλλη μια φορά, κόντρα σε έναν φέρελπι νεαρό επιθετικό. Ο Κιλιάν Εμπαπέ. τότε παίκτης των Μονεγάσκων, ήταν μόλις 18 ετών και είχε καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά με τις εμφανίσεις του.

Οι δύο παίκτες τέθηκαν αντίπαλοι και αυτό μόνο τιμή μπορεί να περιποιεί για τον πιτσιρικά Γάλλο. Άλλωστε, δεν παίζει και συχνά κόντρα σε έναν εμβληματικό τερματοφύλακα, όπως ο Μπουφόν. Το εντυπωσιακό της όλης ιστορίας είναι ότι όταν ο Τζίτζι έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Εμπαπέ ήταν ακόμα… αγέννητος!

buffon-italy-1997

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Μπουφόν έπαιξε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με τη φανέλα της Πάρμα στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997 κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του (0-0). Ο μικρός Κιλιάν δεν είχε γεννηθεί ακόμα, καθώς ήρθε στον κόσμο στις 20 Δεκεμβρίου 1998, δηλαδή πάνω από έναν χρόνο μετά!!

Αυτό είναι ένα από τα περίεργα που μας χαρίζει το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα όπου όλοι οι αθλητές, κάθε ηλικίας και εθνικότητας, είναι ίσοι και ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για τη νίκη.

hi-res-9526c5413b4ce2762388d96f679df637_crop_north

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή