Ο Βέντε και το ίδιο γκολ με τη Φέγενορντ 80 χρόνια μετά…

342
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ειδικά αν σκεφτούμε το ποδοσφαιρικό παρελθόν. Ωστόσο, αυτό το εκπληκτικό “deja vu” βίωσαν για τα καλά οι οπαδοί της Φέγενορντ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο πιτσιρικάς της ομάδας, Ντίλαν Βέντε.

Ο Βέντε είναι 18χρονος επιθετικός της Φέγενορντ και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2017-18. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου του 2017, η ομάδα του Ρότερνταμ αντμετώπιζε τη συμπολίτισσα Σπάρτα, την οποία και συνέτριψε με 7-0 εκτός έδρας. Ο Βέντε πέτυχε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, πιάνοντας ψιλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα από τα αριστερά.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 18χρονου φορ, όμως αποκτά και έναν… ανέλπιστο συμβολικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί είναι πανομοιότυπο με το τέρμα που είχε πετύχει το 1937 ο αδερφός του παππού του, Λέεν Βέντε, πάλι με τη φανέλα της Φέγενορντ. Ο Βέντε ο γηραιότερος γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1911 στο Ρότερνταμ και φόρεσε τη φανέλα της Φέγενορντ από το 1936 έως το 1940.

Αγωνιζόταν και αυτός ως επιθετικός και μάλιστα πέτυχε το πρώτο τέρμα που μπήκε ποτέ στο γήπεδο Ντε Κάιπ, το οποίο χρησιμοποιεί ακόμα σαν έδρα η Φέγενορντ. Ναι, καλά καταλάβατε: αυτό το τέρμα είναι που μοιάζει καταπληκτικά με αυτό του εγγονού του αδερφού του! Τότε αντίπαλος ήταν η Μπέερσοτ, όμως η ομοιότητα των δύο γκολ είναι καταπληκτική και το γεγονός ότι σκόραραν ο… παππούς και ο εγγονός με διαφορά 80 χρόνων είναι ένα από τα πιο απίστευτα που έχουν γίνει στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή