Ο Τζέραρντ και το τελευταίο γκολ

1468

Στις 23 Σεπτέμβρη του 2012 μία διαφορετική Λίβερπουλ αντιμετώπιζε μια διαφορετική Μάντσεστερ. Με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο, με τον Γκιγκς στην ενδεκάδα ως αμυντικό χαφ, τον Φέρντιναντ στην άμυνα και τον Φαν Πέρσι στην επίθεση. Η Λίβερπουλ από την άλλη με τον Ρότζερς στον πάγκο, τον Σουάρες στην επίθεση και στην ενδεκάδα τον Στίβεν Τζέραρντ. Τον απόλυτο αρχηγό! Και εκείνη την ημέρα ήταν η τελευταία ιστορία του Άγγλου με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ. Ήταν το τελευταίο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, μπροστά στους πιο πιστούς οπαδούς. Ένα γκολ, που τελικά ήταν… τσάμπα.

Το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει καλά για τη Λίβερπουλ. Πίεζε, προσπάθησε να σκοράρει, έχασε ευκαιρίες με τον Σουάρες και ξαφνικά ο αψυχολόγητος Σέλβεϊ έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο (39’) και αποβάλλεται. Το δεύτερο μέρος, ξεκινάει ιδανικά. Ο Τζέραρντ παίρνει μία πάσα από τον Γκλεν Τζόνσον και με το γνωστό του στιλ σκοράρει. Ένα γκολ συνηθισμένο γι’ αυτόν. Αλλά τελικά δεν τον έκανε ευτυχισμένο. Η ομάδα του, ηττήθηκε στο τέλος με 2-1 (Ράφαελ, Φαν Πέρσι).

Εκτός από “τσάμπα” όπως αποδείχτηκε στο τέλος, ήταν το πιο “άδικο” τέρμα που σημείωσε ο Τζέραρντ σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι της Πρέμιερ στο “Άνφιλντ”. Κόντρα σε μία ομάδα “μισητή”. Αυτό τόσο για τη Λίβερπουλ όσο και για τον ίδιο. Το είχε δηλώσει άλλωστε. “Αποτυπωνόταν στο μυαλό και στις καρδιές μας, ως οπαδοί της Λίβερπουλ. Δεν γουστάρουμε ο ένας τον άλλο όχι μόνο ως ομάδες αλλά και ως πόλεις. Η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη πάντα, αλλά η Γιουνάιτεντ με τον Φέργκιουσον ανέτρεψε τα δεδομένα”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο του γκολ λοιπόν, έπρεπε να συνδυαστεί με νίκη, αλλά έχει μείνει σε όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ως το πιο “άδικο” γκολ για όλα αυτά που πρόσφερε ο Τζέραρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή