Ο Τρεζεγκέ με τα δύο δύσκολα «αντίο»

1678

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ γεννήθηκε στη Ρουέν της Γαλλίας το 1977 και συγκεκριμένα στις 15 Οκτώβρη. Όμως, τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην Αργεντινή. Εκεί πρωτοέπαιξε μπάλα και συγκεκριμένα πήρε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Πλατένσε. Μία ομάδα που έχει ως βάση το Μπουένο Άιρες. Καταλαβαίνετε ότι ο «Τρεζεγκόλ», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, μπορεί να ήταν Γάλλος, αλλά είχε άλλον τσαμπουκά. Άλλη κουλτούρα, αφού μεγάλωσε (ποδοσφαιρικά) στη Λατινική Αμερική. Έμαθε το ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικά, αφού από 12 ετών έως τα 18 έμενε στην Αργεντινή.

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, γρήγορα-γρήγορα, τον είδαν και τον έφεραν πίσω στη Γαλλία. Στη Μονακό, όπου έμεινε από το 1995 έως το 2000, έκανε μεγάλα πράγματα και σκόραρε με μεγάλη άνεση, έχοντας γκολ σχεδόν σε κάθε αγώνα, κερδίζοντας και 2 πρωταθλήματα. Τρομερά ποσοστά που έφεραν πρόταση από τη μεγάλη Γιουβέντους. Και εκεί ξεκίνησε η μεγάλη ιστορία του.

Ο Τρεζεγκέ κατέκτησε με τη Γιουβέντους 2 και… ένα ακόμα πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, το 2002 και το 2003 πήρε την πρωτιά της Σέριε Α και το 2006 όταν η ομάδα υποβιβάστηκε για τα «στημένα», ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι ήταν σε πολύ καλή ηλικία και είχε φέρει προτάσεις, έμεινε στο Τορίνο. Μαζί με μία καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών, όπως τον Μπουφόν και τον Ντελ Πιέρο, έμειναν εκεί για την ιστορία του συλλόγου. Σεβάστηκαν τον σήμα και τον κόσμο και από τη δεύτερη κατηγορία την ανέβασαν ξανά στην πρώτη. Ο Τρεζεγκέ έμεινε ακόμα ως το 2010 στη Γιουβέντους και είπε το «αντίο» με καθαρό το πρόσωπό του. Ο κόσμος τον αγάπησε, τον έκανε σημαία και το «αντίο» ήταν πολύ δύσκολο και συγκινητικό.

Μετά από 2 χρόνια (2012), ο Τρεζεγκέ, ήθελε να επιστρέψει στην Αργεντινή. Εκεί που έγινε ποδοσφαιριστής και έμαθε την μπάλα. Και η επιλογή της ομάδας ήταν εύκολη γι’ αυτόν. Πήγε στην Ρίβερ Πλέιτ, όταν ήταν αυτή στην β’ κατηγορία. Ο Γάλλος, που μεγάλωσε στην Αργεντινή, έδειξε «αμέτρητο» σεβασμό σε έναν τεράστιο σύλλογο, που έβλεπε και «ζήλευε» όταν ήταν μικρός. Έκατσε ένα έτος, ανέβασε την ομάδα στην πρώτη εθνική και έπειτα είπε «αντίο». Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, είπε ένα «αντίο» που ήταν τόσο δύσκολο και τόσο συγκινητικό. Αφού ο κόσμος τον αγάπησε, βλέποντας τον σεβασμό που έδειξε ο Τρεζεγκέ στον σύλλογο και το σήμα που αγαπάει τόσες χιλιάδες κόσμος.

Και όταν του έλεγαν οι φίλοι  του “μα καλά, θα μείνεις στη δεύτερη κατηγορία;“, αυτός απαντούσε: “Ο στόχος είναι να ανέβει ξανά η ομάδα εκεί που αξίζει“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή