Ο Στάνκοβιτς με το αριστούργημα από το κέντρο του γηπέδου στον Νόιερ

761

Ήταν 5 Απριλίου του 2011 και η Ίντερ έπαιζε με την Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν στην φάση των νοκ άουτ και στην γερμανική ομάδα ήταν τερματοφύλακας ο Νόιερ. Από την άλλη, η Ίντερ είχε μέσα παικταράδες. Άλλωστε, ήταν πάνω κάτω η ομάδα που είχε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2010. Περίπου… Είχε μέσα Καμπιάσο, Ζανέτι, Σνάιντερ, Μότα, Μιλίτο, Ετό, Μαϊκόν, Σέζαρ (τερματοφύλα), Κίβου και τον τεράστιο Σέρβο, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής του… κειμένου.

Γιατί υπάρχουν γκολ και γκολ. Αλλά υπάρχουν και γκολ αριστουργήματα. Και ένα τέτοιο είχε σκοράρει τότε ο Σέρβος.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν, τα πράγματα είχαν ξεκινήσει ιδανικά για την Ίντερ. Ο Καμπιάσο, με την σέντρα, κάνει μακρινή μπαλιά και ο Νόιερ, κάνει τα… δικά του. Βγαίνει πολύ μακριά από την εστία του και διώχνει την μπάλα με κεφαλιά. Σαν κεφαλιά – ψαράκι ένα πράγμα.

Η μπάλα στη συνέχεια φτάνει στο κέντρο του γηπέδου και ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς ήταν εκεί. Την βλέπει να έρχεται κατά πάνω του και σουτάρει απευθείας στην κίνηση. Και η μπάλα μπαίνει γκολ. Ένα… αριστούργημα, δείγμα της μεγάλης κλάσης του Σέρβου μέσου.

Για την ιστορία, το παιχνίδι είχε λήξει με 5-2 υπέρ της Σάλκε. Τρομερή εκτός έδρας νίκη για τους Γερμανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή