Ο Σουάρες ξεπέρασε τον… Κριστιάνο Ρονάλντο!

949
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Γίνεται πολύς λόγος για το δίπολο Μέσι-Ρονάλντο, με τους δύο άσους να κλέβουν την παράσταση με κάθε ευκαιρία. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο και εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Λουίς Σουάρες…

luis-suarez-barcelona--2015

Στα πάνω από δύο χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει κατακτήσει τα πάντα: Δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει καταφέρει να συνθέσει μια τρομερή τριάδα μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ. Εκτός των άλλων, σκοράρει με όλους τους τρόπους και από όλα τα σημεία εντός και εκτός μεγάλης περιοχής.

Στις πρώτες του 100 συμμετοχές με τους “μπλαουγκράνα”, ο Σουάρες σκόραρε ή έδωσε ασίστ σε 131 γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε 124 με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ανάλογο αριθμό παιχνιδιών!

092915-Soccer-Barcelona-Luis-Suarez-pi-ssm.vresize.1200.675.high.69

 

Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός πέτυχε 88 τέρματα και έδωσε 43 τελικές πάσες, την ώρα που ο Πορτογάλος είχε σημειώσει 95 γκολ με μόλις 29 ασίστ. Οπωσδήποτε οι 43 ασίστ δείχνουν ότι το παιχνίδι του 29χρονου φορ έχει εξελιχθεί, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στην παραγωγή φάσεων για συμπαίκτες.

ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΑΝΡΙ ΚΑΙ ΠΕΛΕ

Αυτές οι… τρομακτικές επιδόσεις του Σουάρες δεν άφησαν ασυγκίνητο έναν από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ο Τιερί Ανρί βγάζει το καπέλο στον σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα, χαρακτηρίζοντάς τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο. “Είναι με διαφορά το καλύτερο εννιάρι στον κόσμο. Γιατί όχι; Έχει εμπλακεί σε 131 γκολ στις πρώτες 100 συμμετοχές του. Από ποιον επιθετικό έχετε ξαναδεί τέτοια νούμερα;”, αναρωτιέται εντυπωσιασμένος ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής.

Από την πλευρά του, ο Πελέ απονέμει τα εύσημα στον προπονητή του Σουάρες στη Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς: “Ο Μπρένταν τον καθοδήγησε και συμβούλεψε τόσο καλά, που έγινε καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος”.

042316-SOC-Barcelona-Luis-Suarez.vresize.1200.675.high_.81

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή