Ο σκύλος που έσωσε την Τορκί Γιουνάιτεντ

839
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όλοι έχουμε δει βιντεάκια με σκυλιά και άλλα ζωάκια να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να εμποδίζουν τους παίκτες να παίξουν μπάλα. Όμως, πώς θα σας φαινόταν αν η… εμπλοκή ενώ τετράποδου καθόριζε τη μοίρα μιας ομάδας σε ένα ματς ή σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα; Κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση της Τορκί Γιουνάιτεντ…

Στις 9 Μαΐου του 1987, η Τορκί έδινε τον τελευταίο της αγώνα για το πρωτάθλημα κόντρα στην Κρου. Ήθελε έστω την ισοπαλία για να μη γίνει η πρώτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν από τη Football League. Όμως, στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 2-0 και το φάσμα του υποβιβασμού απλωνόταν σαν εφιάλτης πάνω από το γήπεδο…

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο δεξιός μπακ της Τορκί, Τζιμ Μακνίχολ, μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα και τους οπαδούς της. Στα τελευταία λεπτά, επικρατούσε ένταση και αναβρασμός στον κόσμο, οπότε η αστυνομία επιστράτευσε και σκυλιά στις γωνίες του γηπέδου, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια και η τάξη.

Σε μια προσπάθειά του, ο σκόρερ Μακνίχολ κυνήγησε με μανία μια μπαλιά κοντά στη γραμμή του άουτ, για να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην Τορκί να ισοφαρίσει. Τρέχοντας προς την μπάλα, έφτασε μια ανάσα από έναν αστυνομικό που κρατούσε σκύλο. Ο αστυνόμος κοιτούσε προς τις κερκίδες και ο σκύλος, νομίζοντας προφανώς ότι ο… φουριόζος Μακνίχολ ήθελε να επιτεθεί στο αφεντικό του, του όρμηξε!

Για πέντε λεπτά, ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο έδαφος και το ιατρικό τιμ περιποιούνταν το τραύμα στο πόδι που του προκάλεσαν τα δόντια του σκύλου… Επρόκειτο για ένα γερμανικό σέφερντ (τσοπανόσκυλο) που αποτελεί… φόβητρο ακόμα και στη θέα, πόσω μάλλον να σε δαγκώσει! Κι όμως, αυτό δάγκωμα βοήθησε την Τορκί να σώσει την κατηγορία!

Ο διαιτητής κράτησε επιπλέον 5 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του Μακνίχολ, διάστημα αρκετό για να πετύχει η Τορκί το γκολ της ισοφάρισης και να παραμείνει στην κατηγορία! Όσο για το… θύμα; Ο Μακνίχολ αποκόμισε 3 τρύπες από τα δόντια του σκύλου, που τον έλεγαν Μπριν, και 17 γρατζουνιές, αλλά και τη… σωτηρία της ομάδας του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή