Ο Ρομπέν των δασών είναι… Έλληνας!

502
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Σίγουρα όλοι ξέρετε ή έχετε ακούσει/διαβάσει/δει την ιστορία του Ρόμπιν Χουντ, του θρυλικού Ρομπέν των δασών. Ένας ληστής διαφορετικός από τους άλλους, που ζούσε στο δάσος του Νότιγχαμ με τη συμμορία του και τρομοκρατούσε τους πλούσιους ηγεμόνες και γαιοκτήμονες της περιοχής. Έκλεβε από τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς, ενώ δεν έχανε την ευκαιρία να εξευτελίζει τον επίσκοπο της περιοχής, πηγαίνοντας κόντρα στο εκκλησιαστικό καθεστώς της εποχής. Το άγαλμά του στέκει περήφανο σε πολυσύχναστο μέρος του Νότιγχαμ, της όλης που εδώ και κάποιους μήνες χορεύει στους ρυθμούς ενός καινούριου… ήρωα.

20229402643_8851ebbc45_b

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, όχι πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία, ωστόσο έχει να περηφανεύεται για την επιθετική της αιχμή. Ο Απόστολος Βέλλιος φοράει τη φανέλα της από το καλοκαίρι του 2016 και έχει προλάβει να σημειώσει δύο γκολ που άφησαν όλο το Νησί με το στόμα ανοικτό.

Ο 25χρονος φορ βραβεύτηκε με τις εμπνεύσεις του, και σε επίσημη ψηφοφορία της ομάδας για τα καλύτερα γκολ της χρονιάς, είδε δύο από τα γκολ του να βρίσκονται ανάμεσα στα υποψήφια. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το απίθανο ψαλιδάκι του Θεσσαλονικιού απέναντι στη Ρόδεραμ το περασμένο Σεπτέμβριο, ψηφίστηκε ως γκολ της χρονιάς για τη Νότιγχαμ Φόρεστ συγκεντρώνοντας 47% των ψήφων. Το άλλο γκολ του, το μονοκόμματο σουτ του απέναντι στην Άστον Βίλα, συγκέντρωσε επίσης υψηλή βαθμολογία με 14% του κοινού να το ψηφίζει.

Ο πρώην επιθετικός του Ηρακλή, αλλά και της Έβερτον, αποτελεί προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο γαλουχήθηκε στην Αγγλία, όπου και συνεχίζει την καριέρα του. Τα δύο γκολ του αυτά τον έβαλαν στις καρδιές των οπαδών της Φόρεστ, κάτι που αποτελεί επιτυχία για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, οπότε και εμείς μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με τον θρυλικό Ρομπέν των δασών, μόνο που ο Βέλλιος δεν προσφέρει χρήματα στους φτωχούς, αλλά άφθονο ποδοσφαιρικό θέαμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή