Ο Ρόμπεν ήθελε Ρεάλ, όχι Μπάγερν…

1660

Πολλοί το χαρακτήρισαν «λάθος» της Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλοι, δεν μπορούν πλέον να τον φανταστούν με διαφορετική φανέλα απ’ αυτή της Μπάγερν Μονάχου! Ο ίδιος; Δεν ήθελε να αφήσει τη Μαδρίτη πόσω μάλλον για το Μόναχο, θεωρώντας ότι έκανε… βήμα πίσω στην καριέρα του. Σας μπερδέψαμε;

Ο Άριεν Ρόμπεν βρίσκεται από το 2009 στο Μόναχο και την Μπάγερν με την οποία έχει γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, ωστόσο λίγα χρόνια πριν, η αλήθεια είναι, πως ο Ολλανδός ήθελε να μείνει στη Ρεάλ αλλά αν δεν γινόταν εφικτό αυτό, να μην όδευε προς το Μόναχο για την Μπάγερν καθώς αυτή η απόφαση θα ήταν ένα βήμα πίσω στην καριέρα του.

process

«Ήταν ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι εκείνο όταν επέστρεψε στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Όλα τα νέα αποκτήματα άρχισαν να φτάνουν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Τσάμπι Αλόνσο… όλοι ήρθαν στη Μαδρίτη με πάρα πολλά λεφτά» είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του Ολλανδού.

Θυμίζουμε πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε εκλεχθεί ξανά στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς είχε δώσει την υπόσχεση πως θα δημιουργήσει ξανά τους «Γκαλάκτικος». Μπορεί να μη συγκρίνεται αυτή η ομάδα με τους… πραγματικούς «Γκαλάκτικος», αλλά τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κατακτήσει αποδεικνύουν πως την υπόσχεσή του την κράτησε και με το παραπάνω.

Ο Ρόμπεν λοιπόν δεν χωρούσε στους νέους Γκαλάκτικος…

«Μου είπαν πως ο σύλλογος θα έπαιρνε κάποια λεφτά αν με πουλούσαν, αλλά εγώ δεν ήθελα να φύγω. Είχα κάνει την καλύτερη προετοιμασία στην καριέρα μου και ένιωθα καλά για τη σεζόν αλλά δεν έπαιρνα ευκαιρίες. Οπότε έπρεπε να πάρω την απόφαση…»!

Στα δύο χρόνια που έκατσε στη Μαδρίτη (2007-09), ο Ρόμπεν είχε 50 συμμετοχές και 11 γκολ κατακτώντας το ισπανικό πρωτάθλημα το 2007-2008 και το Σούπερ Κάπ Ισπανίας την ίδια χρονιά.

Όσο κι αν ήθελε να μείνει στη Ρεάλ, κάτι τέτοιο έμοιαζε ανέφικτο καθώς θα καθόταν στον πάγκο. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση. Ωραία. Πού θα συνέχιζε την καριέρα του; Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης πού πηγαίνεις; Σίγουρα όχι στην Μπάγερν Μονάχου. Μη βαράτε. Δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος το είπε.

«Υπήρχε μια επαφή με την Μπάγερν αλλά ήταν δύσκολη απόφαση. Η πιο δύσκολη απόφαση σε όλη μου την καριέρα. Η Μπάγερν δεν ήταν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή -όπως είμαστε τώρα- και θεωρούσα πως θα ήταν ένα… βήμα πίσω για την καριέρα μου».

Τι έπαιξε ρόλο ώστε να υπογράψει τελικά στους Βαυαρούς και μάλιστα να βρίσκεται εκεί από το 2009 έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα Γερμανίας, το Τσάμπιονς Λιγκ (2012-13), το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο συλλόγων;

«Πήγα τελικά εκεί, γιατί ο σύλλογος έκανε τα πάντα με τη δυναμική που διαθέτει για να με υπογράψει. Επίσης έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Λουίς φαν Χάαλ εκεί. Τώρα είμαι ένας πραγματικός άνθρωπος της Μπάγερν. Βρίσκομαι στην 8η σεζόν μου και έχω γίνει μέρος του συλλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή