Ο Νεϊμάρ και το ξύλο από τον πατέρα του

2754

Ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος τζούνιο, κατά κόσμον Νεϊμάρ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μοζί ντα Κρούζες του Σάο Πάολο. Η οικογένειά του ήταν φτωχή και ο ίδιος είχε το όνειρο που είχαν όλοι οι Βραζιλιάνοι της ηλικίας του: να γίνει ποδοσφαιριστής και να κατακτήσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Αν σκεφτεί κανείς την πορεία του, σίγουρα θα συμφωνήσει ότι αν μη τι άλλο το πέτυχε. Μετά από μια τετραετία στην Μπαρτσελόνα, όπου κατέκτησε όλους τους τίτλους, ήρθε η στιγμή να σοκάρει όλο τον πλανήτη με τη μεταγραφή-μαμούθ που έκανε για την Παρί. Η γαλλική ομάδα προσέφερε γη και ύδωρ στον Βραζιλιάνο και την Μπαρτσελόνα δεν τη ρώτησε καν, αφού κάλυψε τη ρήτρα.

Μπορεί αυτήν τη στιγμή στην Παρί Σεν Ζερμέν να βγάζει πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά όταν πιτσιρικάς τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο λαός της Βραζιλίας ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτό σήμαινε ότι ο μικρός Νεϊμάρ στερούνταν πολλά πράγματα. Χαρακτηριστική είναι μια ιστορία που έχει αφηγηθεί ο ίδιος ο Βραζιλιάνος και που καταδεικνύει τόσο το βιωτικό επίπεδο της φαμίλιας του όσο και την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, του αρχηγού της οικογένειας. Που δεν συγχωρεί τα λάθη και δεν διστάζει να κακομεταχειριστεί ακόμα και τους γιους του, προκειμένου να τους μάθει τι είναι σημαντικό και τι όχι…

Διαβάστε την ιστορία του Νέιμαρ, την οποία αφηγείται ο ίδιος:

“Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου, μου είχε δώσει λεφτά να πάω να πληρώσω το ρεύμα επειδή θα μας το κόβανε. Εγώ, πήρα τα λεφτά και καθώς ήμουν στον δρόμο για να πάω να πληρώσω, αγόρασα με τα λεφτά αυτά λαχνούς ώστε να κερδίσουμε ένα αυτοκίνητο. Όταν πήγα στο σπίτι, προσπάθησα να εξηγήσω στον πατέρα μου τι έκανα, αλλά έφαγα ξύλο. Την επόμενη ημέρα το πρωί, σηκωνόμαστε όλοι στην οικογένεια και βγαίνουμε έξω από την πόρτα μας. Εκεί είδαμε ένα αυτοκίνητο καινούριο, όμορφο. Όλοι μας ξεκινήσαμε και κλαίγαμε και δεν μιλούσαμε καν. Χαρήκαμε τόσο πολύ, ειδικά εγώ μετά από αυτό που είχε γίνει. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Ήταν το αμάξι από την εταιρία του ρεύματος και είχαν έρθει για να μας το κόψουν. Ξανά τότε, ο πατέρας μου με χτύπησε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή