Ο λόγος που παίρνουν κίτρινη κάρτα όσοι βγάζουν την φανέλα τους

6720

Έχετε αναρωτηθεί για ποιον λόγο οι παίκτες που σκοράρουν και βγάζουν την φανέλα τους, παίρνουν πάντα κίτρινη κάρτα;

Ο Λιονέλ Μέσι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 μέσα στο Μπερναμπέου. Ο Αργεντινός έφτασε τα 23 τέρματα στα Κλάσικο και τα 500 ως παίκτης της Μπαρτσελόνα στις 23/04/2017. Λογικό λοιπόν να πανηγυρίσει έξαλλα.pay-real-madrid-vs-barcelona

Έτρεξε, πήγε στη γωνία που ήταν οι φίλοι της Μπάρτσα, έβγαλε την φανέλα του και έδειξε το Νο10 με το όνομα του. “Μέσι”, έγραφε η φανέλα.

Ο διαιτητής, αμέσως, του έδωσε κίτρινη κάρτα. Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση. Θα σας εξηγήσουμε, όμως τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Η FIFA άτυπα το έχει ως κανόνα. Όποιος βγάζει την φανέλα να παίρνει κάρτα. Δεν υπάρχει κάπου που είναι γραμμένο αυτό, αλλά είναι δεδομένο. Και αυτό συμβαίνει για τους παρακάτω λόγους που ίσως είναι “αστείοι”.

Χάσιμο χρόνου: θεωρείται ότι έτσι, ο ποδοσφαιριστής καθυστερεί το παιχνίδι. Έχουμε παρατηρήσει, ότι πολλές φορές ο διαιτητής προσπαθεί να σταματήσει τους παίκτες όταν πανηγυρίζουν και τους λέει να γυρίσουν πίσω από τη σέντρα γρήγορα γρήγορα. Έτσι, κι αυτό θεωρείται “καθυστέρηση”.

Προσβλητικό: ειδικά οι μουσουλμάνοι, θεωρούν πολύ προσβλητικό το γεγονός ότι ένας παίκτης μπορεί να μείνει γυμνόστηθος. Έτσι, κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος.

Μηνύματα: πολλές φορές έχουμε δει ποδοσφαιριστές να βγάζουν την μπλούζα και από κάτω να έχουν φανελάκι που να περνάει διάφορα μηνύματα. Κάποια από αυτά είναι και πολιτικά. Αυτό θέλουν να αποφύγουν λοιπόν…edinson-cavani2

Χορηγός: Όταν ένας ποδοσφαιριστής σκοράρει, όλες οι κάμερες πέφτουν πάνω του. Οι χορηγοί που είναι στις ομάδες, έχουν τα λογότυπά τους στην φανέλα και σε αυτό ποντάρουν. Όταν λοιπόν ο σκόρερ βγάζει την φανέλα του, δεν φαίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή