Ο καλύτερος… 30άρης!

582
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Επειδή ξέρουμε ότι σας αρέσουν οι συγκρίσεις μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο, είπαμε να κάνουμε άλλη μία για να σας ιντριγκάρουμε και να ξεσπάσει πάλι αυτός ο… αλληλοσπαραγμός για το ποιος είναι καλύτερος. Λέμε να τσεκάρουμε τι έχουν καταφέρει αγωνιστικά αυτοί οι δύο στην ηλικία των 30, μια και ο Λιονέλ Μέσι τα έκλεισε πριν από λίγες μέρες, ενώ ο Ρονάλνο εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Μέχρι τα 30 του χρόνια, λοιπόν, ο Πορτογάλος σταρ είχε 643 επίσημα ματς σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, με 436 γκολ και 145 ασίστ. Η πορεία του με τις φανέλες των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και εθνικής Πορτογαλίας ήταν εξαιρετική.

Από την άλλη πλευρά, ο Αργεντινός παικταράς, στην ηλικία των 30, δηλαδή μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε 700 επίσημα παιχνίδια, έχει πετύχει 565 γκολ και έχει δώσει 231 ασίστ! Και όλα αυτά μόνο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής. Η υπεροχή του Μέσι επεκτείνεται και στους τίτλους (32-17), στις Χρυσές Μπάλες (5-3), αλλάκαι στα βραβεία πρώτου σκόρερ σε Λα Λίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαπιστώνουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει εμφανώς καλύτερα νούμερα ως 30άρης, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μετά τα 30 του ίσως είναι και καλύτερος απ’ ό,τι πριν! Κι αυτό γιατί έφτασε για πλάκα τα 600 γκολ, ανέβηκε πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε και την κούπα δύο σερί φορές.

Λέτε και ο Μέσι τώρα που περνάει τα 30, να γίνει ακόμα καλύτερος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή