Ο Χούμελς δεν είναι προδότης

173
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το… όνειρο του Ματς Χούμελς γίνεται πραγματικότητα και ο ίδιος κερδίζει το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του…


Όταν επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Ματς Χούμελς στην Μπάγερν Μονάχου, λίγοι είναι αυτοί που γνώριζαν ότι ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός γυρίζει στην ομάδα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ναι, η Μπάγερν είχε στις ακαδημίες της τον Χούμελς, αλλά δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής (μόνο σε ένα ματς) στην πρώτη ομάδα, παρά 42 παιχνίδια με τη Β’ ομάδα (σκόραρε 5 γκολ). Ήταν πασιφανές ότι κανένας δεν τον πίστεψε και έτσι δεν θα είχε μέλλον στον βαυαρικό σύλλογο.

Τον Ιανουάριο του 2008 ο Χούμελς αποφασίζει να φύγει και να παίξει ποδόσφαιρο ως δανεικός στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το ταλέντο το είχε, έμενε μόνο να το καλλιεργήσει μέσα από αγωνιστικά λεπτά και αποκόμιση εμπειριών. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή και μαζί με τον Σούμποτιτς συνέθεσαν ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο. Έναν χρόνο μετά υπέγραψε στους Βεστφαλούς για 4 εκατ. ευρώ.

Το 2010-11 θα ήταν η χρονιά εκτόξευσης για τον Γερμανό στόπερ. Μαζί με τον Σούμποτιτς κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ καλύτερης άμυνας στην Μπουντεσλίγκα, κάτι που συνεπάγεται ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ντόρτμουντ. Ήταν γεγονός ότι αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη, μέλος μιας φοβερής ομάδας που κατέκτησε το 2012 το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Τότε ήταν που τον πλησίασε η Μπάγερν, αναγνωρίζοντας το λάθος της, και του έκανε πρόταση να επιστρέψει. Εκείνος αρνήθηκε και υπέγραψε στην Ντόρτμουντ μέχρι το 2017.

  • “Ο Χούμελς μπορεί να έκανε όνομα στην Ντόρτμουντ, αλλά όλα ξεκίνησαν για εκείνον από την Μπάγερν Μονάχου, στην οποία ήθελε πάντα να επιστρέψει…”

humelsbayernold2010

Τα επόμενα χρόνια οι ισορροπίες στη Γερμανία άλλαξαν. Η Μπάγερν αποδυνάμωσε την Μπορούσια παίρνοντας πρώτα τον Γκέτσε και μετά τον Λεβαντόφσκι, κατέκτησε τα επόμενα πρωταθλήματα, ενώ οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, με την Μπάγερν να αναδεικνύεται νικήτρια. Σιγά-σιγά η σκέψη στο μυαλό του Χούμελς ότι δεν είχε τελειώσει η… ιστορία με την Μπάγερν άρχισε να ωριμάζει. Είχε πετύχει πολλά στην καριέρα του, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν οι τίτλοι, και συγκεκριμένα αυτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και αυτόν μόνο η Μπάγερν μπορεί να πει ότι τον διεκδικεί κάθε χρόνο.

Ώσπου φτάνουμε στη φετινή άνοιξη. Οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν, οι δηλώσεις του πατέρα Χούμελς έβαλαν εκ νέου φωτιά στα σενάρια, κι έτσι οι οπαδοί της Ντόρτμουντ τον αποδοκίμασαν στον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ. Παραμονή του ορθόδοξου Πάσχα ο Ματς Χούμελς δήλωσε ότι δεν μιλάει με καμία ομάδα και ότι όλα αυτά που ακούγονται είναι μαλακίες. Για την ώρα πολλοί τον πίστεψαν, αλλά στις 10 Μαΐου η ανακοίνωση ήρθε από την Μπάγερν και ο 28χρονος αμυντικός πόζαρε περήφανος φορώντας την κόκκινη φανέλα και κρατώντας το στιλό με το οποίο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Βαυαρούς. «Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή», δήλωσε και μια νέα εποχή ξεκίνησε για τον ίδιο, για την Μπάγερν, αλλά και για την Ντόρτμουντ που είδε άλλον έναν παίκτη-κλειδί να μεταπηδάει στο αντίπαλο στρατόπεδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή