Ο Αλόνσο και… τα ψώνια στη γειτονιά του

2059

Το 2004 ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το μεγάλο άλμα στη καριέρα του και από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι της αγγλικής ομάδας περίμεναν τον Ισπανό ποδοσφαιριστή στο αεροδρόμιο για τα διαδικαστικά. Για να τον πάνε στο γήπεδο, να υπογράψει, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και γενικά να μιλήσει με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ.

Εν συνεχεία, πληροφορήθηκε για τα μεγάλα παιχνίδια στην Αγγλία και εδώ είναι το «ζουμί» όλης της ιστορίας του ΤσάμπιΑλόνσο που τον έκανε να διαφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί για όλα υπάρχει εξήγηση.

Κάθε ομάδα έχει μια μισητή αντίπαλο. Την ομάδα που θέλει πάντα να νικάει, σε οποιαδήποτε βαθμολογική κατάσταση και να είναι. Για τη Λίβερπουλ, λοιπόν, αυτή η ομάδα είναι η Έβερτον. Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ ενημέρωσαν τον Αλόνσο για το τεράστιο ντέρμπι και για τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας για τον κόσμο της ομάδας. Ο Αλόνσο έδειξε ότι κατάλαβε και συνέχισαν οι διαδικασίες.

LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - JANUARY 19: during the Barclays Premier League match between Liverpool and Everton at Anfield on January 19, 2009 in Liverpool, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Όταν πήγαν οι άνθρωποι της ομάδας να δείξουν το σπίτι στον Αλόνσο και του παρουσίασαν την πολυτελή οικία του η οποία ήταν έξω από το Μέρσεϊσάιντ, ο Ισπανός παίκτης «τσίνησε». Αντί να χαρεί για τις… πισίνες και τη χλιδή, φάνηκε ενοχλημένος.

Και ο λόγος; Επειδή δεν θα ζούσε τους ανθρώπους της πόλης κάθε μέρα. Για να δει τι πάει να πει ντέρμπι. Για να δει πώς προετοιμάζονται οι φίλαθλοι για το συγκεκριμένο ματς.

«Αν θέλετε να καταλάβω τη σημασία του αγώνα, πρέπει να μου βρείτε σπίτι στο κέντρο. Να πηγαίνω για τα ψώνια μου και να καταλαβαίνω τι σημαίνει το ματς με την Έβερτον», φέρεται να είχε πει ο Αλόνσο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ήταν πάντα πρωταγωνιστής στα σημαντικά ματς και είχε ηγετικό ρόλο… Και όχι μόνο στη Λίβερπουλ αλλά και στις άλλες ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Σίγουρα αυτό είναι ένα μάθημα για όποιον ποδοσφαιριστή θέλει να μπαίνει στο κλίμα της νέας του ομάδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή