Ντιέγκο Κόστα: Τον θαυμάζεις ή τον απεχθάνεσαι!

260

Το προσωνύμιο του Ντιέγκο Κόστα, πηγαίνοντας πίσω στην παιδική του ηλικία στη Βραζιλία, ήταν Burrega! Τι σημαίνει αυτό; Ο γιος μιας κατσίκας που αρέσκονταν να δίνει μάχες. Να παλεύει. Αρκετοί από τους συγγενείς του και τους φίλους του μάλιστα στη Βραζιλία τον αποκαλούν ακόμα έτσι, με τον ίδιο τον Ντιέγκο Κόστα να αποδεικνύει σε κάθε του κίνηση, πως το προσωνύμιο αυτό του ταιριάζει γάντι. Σκληρός, αψύς, οξύθυμος, που του αρέσει να τσακώνεται…

Τα τινά είναι δύο: Είτε τον λατρεύεις, είτε τον απεχθάνεσαι. Αυτό είναι ο Ντιέγκο Κόστα. Ένας χαρισματικός σκόρερ τον οποίο ο Αντόνιο Κόντε έχει ξεκινήσει να τον… καταλαβαίνει.

38363D0B00000578-3785387-image-a-20_1473683841538

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΕ-ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι επικεντρώθηκε αρκετά στο πάθος του ώστε να το κατευθύνει στη σωστή πλευρά και να το εκμεταλλευτεί. Λίγο αυτοέλεγχος σημαίνει λιγότερες αποβολές και περισσότερη αξιοποίηση του ταλέντου του. Ο Κόστα, από το παιχνίδι με τη Σουόνσι ανταποκρίθηκε. Σχεδόν. Ναι μεν, αποβλήθηκε, γιατί κλώτσησε τον Λιρόι Φερ και βούτηξε στη συνέχεια, αλλά είχε προλάβει να σκοράρει τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο Κόντε βέβαια βγήκε και τον υποστήριξε ανοικτά. Στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες της Σουόνσι τον έπαιξαν σκληρά και δέχθηκε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και κλωτσιές. Είναι γεγονός μάλιστα πως ο Ισπανός έχει πάρει 15 φάουλ μέχρι στιγμής, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ. Άρα κάτι (πρέπει να) λέει κι αυτό…

promo294477754

Η διαχείριση του Κόντε είναι πολύ διαφορετική λοιπόν. Αντιτίθεται στη γραμμή που είχε χαράξει ο Ζοσέ Μουρίνιο που «λάτρευε» τη σκληρή και αντιαθλητική πολλές φορές εικόνα που έβγαζε ο Ντιέγκο Κόστα. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που τον ενθάρρυνε, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος σε ένα παιχνίδι πέρσι του είχε πετάξει τη μπλούζα προθέρμανσης πάνω του. Ο Κόστα έπαιζε το παιχνίδι έτσι όπως υποτίθεται ήθελε ο Μουρίνιο και ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του.

ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πίσω από το… νταηλίκι και τη σκληράδα που βγάζει ο Ντιέγκο Κόστα, υπάρχει πάντως μια αθώα ιστορία πίσω του. Αναδρομή και πάλι στα παιδικά του χρόνια. Στα 15 του, όταν ήταν έφηβος και μετακόμισε στο Σάο Πάολο, ο Κόστα πήγαινε και εργάζονταν στο κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε ο θείος του Τζαρμίνιο. Αυτός ήταν όμως που τον ώθησε και τον έπεισε να πάει σε δοκιμαστικά του περιφερειακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα Εσπορτίβο Καπέλα.

20ED16DD00000578-3785387-image-a-19_1473683809370

Κάτι είχε δει όταν ήταν πιο πιτσιρικάς και έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους του Λαγκάρτο απέναντι σε πολύ μεγαλύτερους από τον ίδιο. Εκεί βέβαια έπαιζε με τους κανόνες τους. Αυτούς τους οποίους ακολουθεί ο Κόστα μέχρι και σήμερα.

Βλέποντας τώρα τις ζάρες στο πρόσωπό του και γύρω από το στόμα του είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως είναι μόνο 27 ετών. Λες και γέρασε πριν την ώρα του. Είναι το ίδιο το παιδί που είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα του γυμνασίου με… γένια.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τα σκούρα μάτια του έχουν δει πολλά. Ίσως γι αυτό. Έχουν δει πολλά με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον εαυτό του. Όταν ο Ντιέγκο Κόστα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Βραζιλία είχε επιτεθεί σε έναν αντίπαλο και στη συνέχεια όρμησε στον διαιτητή. Είχε τιμωρηθεί τότε με τέσσερις μήνες και μάλλον ήταν το ξεκίνημα του πως αλληλεπιδρά ο οξύθυμος χαρακτήρας του στο ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

1347590-28945688-1600-900

Κάτω από αυτό το προσωπείο όμως, κάνεις μία προσπάθεια να βρεις και την ευαίσθητη πλευρά. Όπως πολύ πρόσφατα, μετά το παιχνίδι της Ισπανίας με το Βέλγιο, ο Κόστα εξέφρασε τα παράπονά του για τα δριμύ κατηγορώ του ισπανικού Τύπου, λέγοντας πως αν έπαιζε στη Βραζιλία αντί της Ισπανίας που επέλεξε ή στη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, δεν θα του φέρονταν με αυτόν τον τρόπο αλλά θα ήταν πιο επιεικείς μαζί του.

Στο γήπεδο πάντως ο Ντιέγκο Κόστα φαίνεται πως έχει ένα μότο: Κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον αγώνα σε αυτά τα 90 λεπτά, μα τα πάντα, και μετά είμαστε μια χαρά. Φίλοι όλοι μεταξύ μας.

ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ, ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ… ΛΑΙΜΟΙ!

Αυτός είναι. Ο τύπος που όταν έπαιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης είχε φτύσει το γάντι του και το πέταξε στο πρόσωπο του Σέρχιο Ράμος. Μία μόνο κίνηση από τις δεκάδες που είχε διαπράξει στην Ισπανία δείχνοντας να μην τον ενδιαφέρει διόλου πως τον παρακολουθούν δεκάδες κάμερες, τηλεόρασης και κινητών τηλεφώνων. Αυτό είναι ο Ντιέγκο Κόστα. Δεν τον νοιάζει.

Γιατί αυτό που παίρνει ο ίδιος είναι τα γκολ. Κι αυτό που παίρνουν οι ομάδες του, είναι τα αποτελέσματα.

268C9E7E00000578-3785387-image-a-1_1473684622878

Τι κι αν χλευάζει τον Σίμους Κόλεμαν για έναν αυτογκόλ; Κολλάει στον Εμρέ Καν και τον Μάρτιν Σκρτελ; Αρπάζει από τα μαλλιά τον Νταβίντ Λουίζ ή βουτάει από τον λαιμό τον Πάμπλο Ζαμπαλέτα;

Όλα για το αποτέλεσμα. Για το γκολ. Για τη νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=-sSBU7G4GB4

ΜΟΝΟ 5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μόνο πέντε παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ άλλωστε, έχουν σκοράρει 35 γκολ σε λιγότερα παιχνίδια από αυτόν. Ο Άντι Κόουλ σε 41, ο Άλαν Σίρερ σε 42, ο Φερνάντο Τόρες και ο Κέβιν Φίλιπς σε 52 και ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι σε 55. Ο Ντιέγκο Κόστα έχει 35 γκολ σε 58 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Chelsea's Diego Costa

Παραμένοντας στην Τσέλσι και συνεχίζοντας με αυτόν τον ρυθμό, αλλά και με τον χαρακτήρα- αναγκαίο κακό- ο Ντιέγκο Κόστα αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ της αγγλικής λίγκας. Μπορεί πραγματικά να κλέψει την… κατσίκα, όπως ορίζει το προσωνύμιο του και να δώσει ουκ ολίγες μάχες, αλλά… αυτός είναι ο Ντιέγκο Κόστα.

Είτε τον θαυμάζεις είτε τον απεχθάνεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή