Nέρι Καστίγιο: Η γκολάρα στη Βραζιλία και ο πιο ακριβός Μεξικανός

1585
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Σίγουρα τον θυμόμαστε όλοι και ειδικά οι φίλοι του Ολυμπιακού, αφού έπαιξε πολλά χρόνια στην Ελλάδα με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και αυτή του Άρη. Ο Νέρι Καστίγιο ήρθε από μικρός στη χώρα μας και έφυγε κουβαλώντας ένα σπουδαίο ρεκόρ, αυτό του πιο ακριβού Μεξικανού ποδοσφαιριστή…

Γεννημένος στις 13 Ιουνίου του 1984 στο Σαν Λουίς Ποτοσί του Μεξικού, ήρθε σε ηλικία 16 ετών στην Ελλάδα, από την Ουρουγουάη. Μάλιστα, γινόταν πολύς λόγος για αρκετά χρόνια τη φανέλα ποιας εθνικής ομάδας θα φορούσε, αφού είχε και μεξικανικές, και ουρουγουανικές ρίζες. Στον Ολυμπιακό έδειξε την κλάση και την τεχνική του, ενώ το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του και το… αλήτικο στυλ του κέρδισε τον κόσμο της ομάδας.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του τα 7 χρόνια που έμεινε στον Πειραιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Το καλοκαίρι του 2007 ήγγικεν η ώρα για να αποχωρήσει σε άλλες πολιτείες, με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ να δίνει περίπου 20 εκατ. ευρώ στους “ερυθρόλευκους” για να τον αποκτήσει, κάνοντάς τον τον πιο ακριβό Μεξικανό ποδοσφαιριστή!

Όμως, εκείνο το καλοκαίρι ο Καστίγιο έγινε ακόμα πιο διάσημος χάρη στο Κόπα Αμέρικα, όπου συμμετείχε με την εθνική Μεξικού. Στο πρώτο ματς με τη Βραζιλία πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, χαζεύοντας την άμυνα της Σελεσάο, που την αποτελούσαν ονόματα όπως ο Μαϊκόν και ο Ζουάν. Μάλιστα, δέχτηκε την ψιλοκρεμαστή μπαλιά και με μια κίνηση… σομπρέρο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μαϊκόν και πλάσαρε ιδανικά τον Ντόνι.

Εκείνο το τέρμα είχε κάνει τη Λατινική Αμερική, αλλά και την Ευρώπη να παραμιλάνε για τον νεαρό Μεξικανό, κάνοντας τη Σαχτάρ να πάρει την οριστική απόφαση για την απόκτησή του. Μπορεί η καριέρα του να μην είχε ανάλογη συνέχεια, όμως εκείνο το γκολ σίγουρα τον σημάδεψε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή