Μια απίστευτη ιστορία “γκάφας” με τον Γκριεζμάν

2222

Γεννημένος στην Γαλλία και στην περιοχή, Μακόν, ο Αντουάν Γκριεζμάν, από μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο. Του άρεσε η μπάλα και ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις πολύ εύκολα αν κοιτάξεις λίγο το βιογραφικό του. Ζούσε σε μία πολύ με 35,000 κόσμο, μικρή θεωρητικά και από την ηλικία των 6 ετών ήταν σε ομάδα ακαδημιών. Σε ποιά ομάδα; Σε αυτή της πόλης του.

Τα χρόνια περνούσαν και ο ίδιος ήταν έτοιμο για το επόμενο βήμα. Για το βήμα που θα του έδινε την δυνατότητα να ανέβει στην κορυφή. Σε ηλικία 14-15 ετών περίπου, ο Γκριεζμάν, πήγε λίγο… παραπέρα στην Γαλλία, στην πόλη της Λιόν. Πήγε εκεί για να δοκιμαστεί στην ομάδα που τότε ήταν στα καλύτερα της. Αν θυμάστε, με Ζουνίνιο Μπερναμπουκάνο στο ρόστερ και γενικά με καλές πορείες στην Ευρώπη και πρωταθλήματα στην Λιγκ 1.

Ο Γκριεζμάν, τα κατάφερε. Του δόθηκε η ευκαιρία να πλησιάσει τον σύλλογο. Του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους των ακαδημιών. Όμως, δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να γίνει μέλος της ομάδας της Λιόν.

Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣantoine-griezmann-young_1469184829

Γιατί; Θα πάθετε πλάκα…

Ο λόγος που ο Γκριεζμάν δεν έμεινε ποτέ στη Λιόν, ήταν επειδή ήταν πολύ μικροσκοπικός. Δεν τους έκανε στο… μάτι δηλαδή. Επειδή ήταν κοντός, αδύνατος και γενικά δεν είχε την σωματοδομή ενός ποδοσφαιριστή.

Είναι λογικό ο μικρούλης Γάλλος τότε, να στεναχωρηθεί, αλλά ποτέ του δεν το έβαλε κάτω. Και για αυτό τον λόγο βρίσκεται και εδώ που βρίσκεται. Παίρνοντας ίσως την μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του, 14 ετών, άλλαξε χώρα. Πήγε στην Ισπανία και στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Εκεί όπου η ομάδα τον έβλεπε “κανονικό” και όχι μικρούλη και αδύναμο. Τους πρόσφερε τα πάντα και έπαιξε στις ακαδημίες της ομάδας.

Από το 2005 ως το 2009 και έπειτα έγινε μέλος της πρώτης ομάδας όπου έμεινε εκεί ως το 2014 πριν πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία…

Πάντως, αυτή η απόφαση της Λιόν, έχει θεωρηθεί ως μία από τις μεγαλύτερες “γκάφες” στην ιστορία του συλλόγου. Και όχι άδικα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή