10 Μεταγραφάρες που δεν κόστισαν ούτε 1 ευρώ

3771
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Παικταράδες που λήγει το συμβόλαιό τους, ή έχουν πέσει στη δυσμένεια του προπονητή τους, ο οποίος δεν θέλει να τους βλέπει, δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ομάδα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν. Εμείς θυμόμαστε 10 περιπτώσεις που ομάδες εξέλαβαν ως δώρο την ελευθερία κορυφαίων ποδοσφαιριστών και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη…

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΚΛΟΖΕ – ΛΑΤΣΙΟ

lazio-miroslav-klose-2011_2666345

Το 2011 ο Φαν Χάαλ προέβη σε επιχείρηση… σκούπα στην Μπάγερν Μονάχου και η μπάλα πήρε και τον Γερμανό φορ, ο οποίος αποχώρησε. Η Λάτσιο δεν έχασε την ευκαιρία και υπέγραψε αμέσως με τον ελεύθερο γκολτζή, πετυχαίνοντας διάνα, καθώς με την ιταλική ομάδα ο Κλόζε πέτυχε πάνω από 48 γκολ…

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΒΙΑΛΙ – ΤΣΕΛΣΙ

0c41507aa68c2e083695144bbe892526

Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, ο Βιάλι πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι ως ελεύθερος, συναντώντας στην αρχή δυσκολίες, με προπονητή τον Γκούλιτ. Στη συνέχεια, όμως, και με την αποχώρηση του Ολλανδού, ο Ιταλός εξελίχθηκε σε παίκτη-προπονητή οδηγώντας τους “μπλε” στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΙΝΣΜΑΝ – ΤΟΤΕΝΑΜ

1994-1

Ο Γερμανός άσος ανήκε στη Μονακό, ωστόσο το 1994 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην Τότεναμ, με την οποία δέθηκε τόσο πολύ, σε σημείο να επιστρέψει σε αυτήν για να κλείσει την καριέρα του, έπειτα από το πέρασμά του από την Μπάγερν Μονάχου.

ΣΑΜΙ ΚΕΝΤΙΡΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

download-7

Έπειτα από 5 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γερμανός παραγκωνίστηκε και αναγκάστηκε να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα κατέληγε στην Άρσεναλ, η Γιουβέντους με μια ύστατη προσπάθεια απέσπασε την υπογραφή του και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

ΡΟΥΝΤ ΓΚΟΥΛΙΤ – ΤΣΕΛΣΙ

a6ba56626a9ff648632155469bec94aa

Έπειτα από μια σπουδαία καριέρα με τη Μίλαν, έχοντας κατακτήσει και τη Χρυσή Μπάλα το 1987, ο Ολλανδός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έμεινε ελεύθερος. Το 1995 υπέγραψε στην Τσέλσι ως παίκτης-προπονητής, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, το πρώτο τρόπαιο της ομάδας μετά από 40 χρόνια.

ΜΑΤΙΕ ΦΛΑΜΙΝΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ

mathieu-flamini-arsenal

Στην ηλικία των 20 χρονών έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ και υπέγραψε στην Άρσεναλ, στην οποία καθιερώθηκε και ανδρώθηκε. Το 2008 έφυγε για να παίξει στη Μίλαν, αλλά επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, πάλι ως ελεύθερος…

ΝΤΕΝΙΣ ΛΟ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

7-4

Έναν επιθετικό που σκοράρει 237 γκολ με τη φανέλα της ομάδας σου, τον αφήνεις έτσι απλά ελεύθερο; Κι όμως, η Γιουνάιτεντ το έκανε και ο Ντένις Λο υπέγραψε με την αιώνια αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι!

ΝΤΕΜΠΑ ΜΠΑ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

demba-ba_2290161b

Πριν πάει στην Τσέλσι, ο Σενεγαλέζος επιθετικός ανήκε στη Γουέστ Χαμ, η οποία όμως υποβιβάστηκε και ο ίδιος έμεινε ελεύθερος. Τότε η Νιουκάστλ επωφελήθηκε από τη συγκυρία και τον έντυσε στα ασπρόμαυρα, με τα οποία πέτυχε 25 γκολ σε 54 εμφανίσεις.

ΑΝΤΡΕΑ ΠΙΡΛΟ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

maxresdefault-4

Έναν παίκτη σαν τον Πίρλο είναι έγκλημα να τον αφήνεις ελεύθερο. Αυτό έκανε η Μίλαν του Αλέγκρι και ο Ιταλός παικταράς βρήκε στέγη στη Γιουβέντους, με την οποία σε 4 χρόνια πήρε τέσσερα πρωταθλήματα και έφτασε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ

robert-lewandowski-scores-five

Μεγαλούργησε με την Ντόρτμουντ, η οποία όμως τον είδε να αποχωρεί ως ελεύθερος από τη Βεστφαλία και μάλιστα να πηγαίνει στη μισητή Μπάγερν Μονάχου. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι κι έτσι έχασε τζάμπα έναν “φονιά”. Από την πλευρά τους οι Βαυαροί βρήκαν ένα υπερόπλο στην επίθεση, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ευρώ για την αγορά του…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή