Μαθήματα φιλάθλων, κύριοι

123

Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη. Για πολλούς είναι η ίδια τους η ζωή. Αν ασχολείσαι με υγιή τρόπο είναι και πολύ ρομαντικό πολλές φορές. Στο εξωτερικό βλέπουμε τέτοια παραδείγματα πιο συχνά. Στην Ελλάδα πιο σπάνια. Και στην Ισπανία, έγινε για ακόμα μία φορά ένα περιστατικό που έρχεται να μας θυμίσει τι σημαίνει «Μάθημα φιλάθλων».

«Μας πήγες στο πρώτο παιχνίδι μας, τώρα σε φέρνουμε εμείς. Σε ευχαριστούμε παππού. Ένα πάθος, Σεβίλλη».

Μπορείτε να καταλάβετε από αυτή την ατάκα νομίζω… Μία φοβερή ιστορία με φίλους της Σεβίλλης. Ο Μανόλο που είναι από την ομώνυμη πόλη, από μικρός είναι οπαδός της τοπικής ομάδας. Φυσικά, προνόησε και έκανε όλες τις γενιές που ακολούθησαν οπαδούς της Σεβίλλης. Όπως και τα εγγόνια του. Από μικρά, τα πήγε πρώτη φορά στο γήπεδο, ώστε να μη «βαφτούν» με τα χρώματα άλλης ομάδας. Τους πήγε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», αλλά χρόνια αργότερα, η τύχη τα έφερε… περίεργα. Η ζωή του κυλάει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Και έτσι τα εγγόνια του, είναι και πολλά (16 παρακαλώ), του έκαναν ένα ωραίο δώρο. Τον πήγαν αυτοί στο γήπεδο. Τον πήραν και τον οδήγησαν στην αγαπημένη του ομάδα. Ανέβασαν και μία φωτογραφία που έγραφε το μήνυμα που σας ανέφερα παραπάνω (με κόκκινα γράμματα).

Και έτσι, όπως γράφουν ξανά τα εγγόνια, το ποδόσφαιρο μεγαλώνει γενιές

Από τους γονείς στα παιδιά, από τους παππούδες στα εγγόνια!

 

Αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι άλλη μία στιγμή που μας έχει μείνει στην ιστορία. “Μαθήματα φιλάθλων Νο2”.

Η Κοπεγχάγη επικράτησε με 3-1 της Μπρόντμπι στον τελικό Κυπέλλου Δανίας και οι πανηγυρισμοί των παικτών και των οπαδών ήταν ασταμάτητοι.

Οι παίκτες πήραν το Κύπελλο και όπως είναι λογικό πήγαν στην εξέδρα να το πανηγυρίσουν στην κερκίδα των οργανωμένων φιλάθλων που είχαν μείνει στην εξέδρα.

Σε κάποια στιγμή, ένας ποδοσφαιριστής της Κοπεγχάγης πήρε το τρόπαιο και πήγε στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Έτσι, έβγαλε το μετάλλιο του και τους έδωσε και την κούπα για να τους δείξει την αναγνώρισή του.

Όλοι ξεκίνησαν να φωνάζουν “οοοο” για τα κλασικά “όλε” με το Κύπελλο, αλλά ένας οπαδός τούς σταματάει και αρχίζει να δείχνει με το χέρι του το βάθος της κερκίδας.

Παίρνει λοιπόν το Κύπελλο και αρχίζει να πηγαίνει στο βάθος, με τους περισσότερους να μην έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Όμως, όταν είδαν, πολλοί δάκρυσαν.

Γιατί ο οπαδός που είχε το Κύπελλο πήγε σε έναν οπαδό με προβλήματα όρασης και αναπηρικό καροτσάκι, θέλοντας να μοιραστεί αυτή τη χαρά μαζί του. Έτσι, τα “όλε” ξεκίνησαν από αυτόν τον οπαδό, με την Κοπεγχάγη να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαιρικής αλληλεγγύης. Και αυτά είναι μόνο 2 παραδείγματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή