«Μανούλα» οι Ιταλοί, με τετράδα που σκοτώνει

78

Ούτε στα μισά δεν έχουμε φτάσει στο Euro 2016, αλλά ήδη έχουν γίνει πολλοί αγώνες και έχουμε μία πρώτη εικόνα. Όλες οι ομάδες έχουν αγωνιστεί και έχουν δείξει το στιλ παιχνιδιού και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι περισσότερες Εθνικές δίνουν τεράστια προσοχή στα μετόπισθεν. Δεν ρισκάρουν και αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται τόσο απειλητικές επιθετικά. Στιλ παιχνιδιού που ξεκάθαρα οι Ιταλοί μπορούν να βγουν ευνοημένοι.

Πρόκειται για την ομάδα που έχει στο ρόστερ τους καλύτερους και τους πιο ποιοτικούς αμυντικούς.  Κιελίνι, Μπαρτζάγκλι και Μπονούτσι. Μιλάμε για ποιότητα που σε μία ομάδα, δεν υπάρχει άλλη. Και αυτός είναι ο λόγος που οι Ιταλοί παίζουν με τρεις αμυντικούς. Γιατί πραγματικά δεν μπορείς να αφήσεις κανέναν έξω.

ιταλιασουηδιααμυνασχεδιαγραμμα

  • Έτσι έπαιξαν οι Ιταλοί στο τελευταίο παιχνίδι με την Σουηδία.

Καλύτερη άμυνα της Ιταλίας

bonuccibarzaglichiellini

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι τρεις αμυντικοί της εθνικής Ιταλίας αγωνίζονται στην Γιουβέντους. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε κατάκτησαν το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι τερμάτισαν και με την καλύτερη άμυνα! Δέχτηκαν 20 γκολ συνολικά σε 38 αγώνες. Δηλαδή κατά μέσο όρο 1 γκολ σε 2 παιχνίδια. Αυτός ήταν και ο λόγος που η “Γιούβε” πήρε το πρωτάθλημα με σχετική άνεση (9 βαθμούς παραπάνω από τη Νάπολι).

Χημεία και… Μπουφόν

buffonjuventusitaly

Φυσικά δεν μπορείς να παραβλέψεις και το γεγονός ότι κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Μπουφόν. Που και αυτός παίζει στην Γιουβέντους. Άρα μιλάμε για έτοιμη… άμυνα. Όλοι πίσω είναι της Γιουβέντους και καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την καλύτερη χημεία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Euro. Γιατί ναι μεν παίζει ρόλο η ποιότητα, αλλά πιο σημαντικό είναι να ταιριάζεις με τον άλλον. Και οι Ιταλοί ταιριάζουν απόλυτα, αφού γνωρίζονται άριστα.

Ψυχολογία και… Βέλγιο, Σουηδία

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ιταλία έχει πλέον ψυχολογία. Μετά από τη νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ επί του Βελγίου, αλλά και επί της Σουηδίας, πήρε την πρόκριση και θα βρίσκεται στους νοκ άουτ αγώνες του Euro. Σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ίσως θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Ιταλοί έχουν δώσει τα πιο δύσκολα ματς. Και τα έχουν καταφέρει με τεράστια επιτυχία. Δύο στις δύο νίκες, με μηδέν παθητικό. Κόντρα στην ομάδα του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και κόντρα στο Βέλγιο των πολλών αστέρων.

  • Το γεγονός λοιπόν ότι οι περισσότερες εθνικές ομάδες δίνουν τεράστια προσοχή στα μετόπισθεν, ευνοεί ξεκάθαρα την Ιταλία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή