Λατρεύει να… μισεί τη Λίβερπουλ ο Μουρίνιο

487
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόκειται για το κλασικό ντέρμπι μίσους της Αγγλίας. Μπορεί να μην είναι συμπολίτισσες, αλλά οι δύο ομάδες διατηρούν μια έχθρα που δύσκολα συναντάς σε άλλες χώρες. Πέρα από την παραδοσιακή αντιπαλότητα, ο Ζοσέ Μουρίνιο, νυν τεχνικός της Γιουνάιτεντ, αποτελεί κόκκινο πανί για τους οπαδούς των “κόκκινων”, αφού ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί με υποτιμητικά (και όχι μόνο…) σχόλια.

José Mourinho celebrates Chelsea's 2-0 victory over Liverpool in the Premier League

TO ΓΚΟΛ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν το 2005 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς στο “Στάμφορντ Μπριτζ” είχε λήξει χωρίς γκολ και στον επαναληπτικό η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε τέρμα του Λουίς Γκαρσία, που όμως η μπάλα φάνηκε να μην έχει περάσει τη γραμμή. Στη συνέντευξη Τύπου ο Μουρίνιο ξεσπάθωσε, λέγοντας: “Η καλύτερη ομάδα έχασε. Από τη στιγμή που μπήκε το γκολ, μόνο μια ομάδα έπαιζε, η άλλη μόνο αμυνόταν για να κρατήσει το αποτέλεσμα”. Ακόμη και με τα κανάλια τα έχει βάλει κάποια στιγμή, καθώς θεωρούσε ότι καλούσαν για σχολιασμό του ματς μόνο παλαίμαχους και ανθρώπους της Λίβερπουλ και κανέναν της Τσέλσι. “Μόλις γίνω 75 χρονών, θα βγαίνω στην τηλεόραση για να υπερασπίζομαι την Τσέλσι”, είχε πει.

690-1

“ΕΞΗΝΤΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ Η ΤΣΕΛΣΙ”

Τίποτα καλό δεν είχε να πει ο “Special one” όταν η Λίβερπουλ, την οποία αντιμετώπιζε στον ημιτελικό του Κυπέλλου το 2006, έκανε ένα πολύ καλό σερί νικών. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό, απάντησε ξερά: “Παίζουν μόνο σε μία διοργάνωση και είναι λογικό να πηγαίνουν καλά”. Ακόμα και μετά την ήττα της Τσέλσι στο Κύπελλο, δεν παραδέχτηκε το προφανές: “Μήπως νίκησε η καλύτερη ομάδα; Δεν το νομίζω…”. Μάλιστα, το πήγε και παραπέρα, δείχνοντας ότι είχε εμμονή και εμπάθεια με τη συγκεκριμένη ομάδα: “Στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ δεν έχει καμία τύχη. Σε ένα νοκ άουτ ματς μπορούν να μας νικήσουν, αλλά στο πρωτάθλημα η διαφορά των δύο ομάδων είναι 45 πόντοι τις τελευταίες δύο σεζόν”.

690-2

Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε πάλι έναν… κακό λόγο να πει: “Αναμφίβολα η Λίβερπουλ δεν είναι απλά μια μεγάλη ομάδα, είναι μεγαθήριο. Όμως τα τελευταία χρόνια στην ουσία κυνηγάει μόνο μία διοργάνωση και καταφέρνει και τα πηγαίνει καλά στα νοκ άουτ ματς. Δεν είμαι στατιστικολόγος, αλλά πιστεύω πως στην Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι μπορεί να πάρει 60 βαθμούς περισσότερους από τη Λίβερπουλ. Ίσως όχι 60, ίσως 50, 55, κάπου εκεί. Απλά εγώ λέω 60”. Τα λόγια του δείχνουν πόσο υποτιμητικά είναι και δεν χρειάζεται να τα εξηγήσει περισσότερο…

690

ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

Το 2014 η Λίβερπουλ βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ήταν πρώτη στη βαθμολογία και υποδεχόταν την Τσέλσι. Με νίκη στην ουσία καθάριζε τον τίτλο. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο… Οι “μπλε” του Μουρίνιο έκαναν μια μεγαλοπρεπέστατη κηδεία στους “κόκκινους” μέσα στο “Άνφιλντ” και ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να το… γιορτάσει με δηλώσεις του: “Ένιωσα ότι σήμερα ήταν η μέρα που θα πανηγύριζαν. Μίλησα με τους παίκτες μου και τους είπα: Θα είμαστε οι κλόουν στο πάρτι τους, μας θέλουν για κλόουν σε τσίρκο. Το τσίρκο είναι εδώ, αλλά η Λίβερπουλ δύσκολα θα είναι πρωταθλήτρια”.

690-3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή