Κρίμα για τους ίδιους… Θα μιλούσαμε όλοι γι’ αυτούς!  

3594

Πραγματικά είναι να στεναχωριέσαι όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή αν έχει τα πάντα. Ταλέντο, ικανότητα, ποδοσφαιρικό χάρισμα, αλλά να μην το εκμεταλλεύεται 100%. Όπως οι παρακάτω 10 περιπτώσεις, που θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία, αλλά χάθηκαν και δεν μας έδειξαν τις πραγματικές τους ικανότητες…

Χαβιέ Σαβιόλα

Barcelona's Javier Pedro Saviola celebrates scoring the equalising goal against Juventus

Θα μπορούσε να ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Αλλά δεν κατάφερε ποτέ του να φτάσει στις πραγματικές του δυνατότητες. Θεωρήθηκε ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής το 2000 και πήγε στην Μπαρτσελόνα. Το «κουνέλι», σκόραρε 50 γκολ σε 144 ματς, κέρδισε πολλά τρόπαια, αλλά δεν είχε διάρκεια και από νεαρός… γυρνοβολούσε. Πάντα θα υπάρχει το ερώτημα γι’ αυτόν: «που θα μπορούσε να είχε φτάσει»;

ΡομπίνιοMilan-Juventus serie A

Όλοι έλεγαν πως θα ξεπεράσει τους πάντες και θα είναι ο κορυφαίος Βραζιλιάνος που θα έχουμε δει στα γήπεδα. Πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2005 και παρά το πλούσιο ταλέντο, βρέθηκε στον πάγκο αρκετές φορές. Ήξερε καντάρια μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Σίτι. Στην Πρέμιερ Λιγκ απέτυχε και πήγε στη Μίλαν. Ούτε εκεί στέριωσε. Κρίμα, για έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που θα μπορούσε να είχε γράψει ιστορία.

Φερνάντο Γκάγκοgkagko

Έγινε γνωστός στην Μπόκα Τζούνιορς. Όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς αμυντικούς μέσους που έχουν υπάρξει. Πολύ μπάλα ο Αργεντινός. Όταν πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι μιλούσαν για τον νέο Μακελελέ. Ξεκίνησε καλά, αλλά οι τραυματισμοί του τον πήγαν πίσω. Ποτέ του δεν έδειξε αυτά που μπορούσαμε να δούμε απ’ αυτόν και ποτέ του δεν έπαιξε την μπάλα που έπαιζε στο ξεκίνημα του στην Μπόκα Τζούνιορς.

Χάρι Κιούελkiouel

Μία εποχή ήταν ίσως το Νο1 χοτ όνομα στην Πρέμιερ Λιγκ. Νεαρός, ταλαντούχος και το 2000 είχε ψηφιστεί και ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής της σεζόν. Έμεινε στη Λιντς ως το 2003 παρά το γεγονός ότι η Ίντερ είχε φτάσει πολύ κοντά στην απόκτηση του. Το 2003 πήγε στη Λίβερπουλ, αλλά οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να δείξει αυτά που μπορούσε ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός. Πάντως, οι Αυστραλοί τον έχουν στην καρδιά τους και τον αγαπούν…

Ντάνιελ Γουίθαgouitha

Στην Μαγιόρκα την σεζόν 2007/08 σκόραρε 27 φορές. Ήταν εντυπωσιακός και ήταν στην αποστολή της Ισπανίας για το Euro 2008. Έπειτα πήγε στη Φενέρ, λόγω των πολλών χρημάτων που του πρόσφεραν. Λάθος του. Ποτέ του δεν έδειξε τι μπορούσε να κάνει. Χάθηκε… Αλλά “this is football”.

Αντόνιο Ρέγεςreges

Μιλούσαμε όλοι για το νέο αστέρι της Ισπανίας. Έγινε γνωστός στη Σεβίλλη και το 2004 πήγε στην Άρσεναλ. Εξαιρετικός με τους «κανονιέρηδες» τον πρώτο καιρό. Αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, σαν να έχανε τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο. Πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πήγε στην Ρεάλ και γενικά άλλαξε ομάδες, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό που ήταν στο ξεκίνημά του.

Φρέντι ΆντουBenfica's Adu celebrates his goal against Maritimo

Όσοι ειδικά παίζανε football manager θα γνωρίζανε τον Φρέντι Άντου. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που από τα 15 του έπαιζε στην Αμερική και είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του. Όμως, αυτή η φήμη που απέκτησε του… πήρε το μυαλό. Πιο πολλές φωτογραφίσεις σε περιοδικά έκανε, παρά έπαιζε ποδόσφαιρο. Ποτέ του δεν έδειξε το ταλέντο του 100%. Προσπάθησε στην Μπενφίλα, αλλά…

Αντρέι Αρσάβινarsavin

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είχε απίστευτη ταχύτητα και φοβερή ντρίμπλα. Πήγε στην Άρσεναλ και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην αρχή και κανείς δεν θα ξεχάσει τα 4 γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στην Λίβερπουλ. Αλλά στη συνέχεια έπεφτε. Έχανε την «πινελιά» του. Αδίκησε και αυτός τον εαυτό του.

Αντριάνοantriano

Ό,τι και να πεις για αυτόν τον παίκτη είναι λίγο. Κρίμα που ένας τέτοιος παικταράς κατέστρεψε την καριέρα του μόνος του. Θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Πολλοί τον σύγκριναν και με τον Ρονάλντο. Είχε φοβερό ξεκίνημα σε Πάρμα και Ίντερ. Στο τέλος βγήκε εκτός ελέγχους. Έπαθε κατάθλιψη, έμπλεξε με φαβέλες και γύρισε στην Βραζιλία, όντας μέλος σε συμμορίες. Χάθηκε από μικρός, ενώ είχε τα πάντα μπροστά του.

Ρικάρντο Κουαρέσμα

kouaresmaΚαντάρια μπάλα από τον Πορτογάλο μέσο. Ο άνθρωπος που μας «έμαθε» πολύ καλά τι σημαίνει η ραμπόνα. Φοβερή τεχνική, φοβερή ντρίμπλα και γενικά παικταράς. Όμως, ο ίδιος σαν να… βαριότανε. Εκεί που έπαιζε τρομερή μπάλα για έναν μήνα, μετά χανότανε. Πήρε τώρα το Euro με την Πορτογαλία, αλλά θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τα πάντα και σε συλλογικό επίπεδο. Πλέον παίζει στην Μπεσίκτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή